Početna
Četvrtak, 21.Siječnja 2021 (18:56:02) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza
Čišćenje apartmana i soba ozonom!

Poznati protivnici hrvatskih odbojkašica i odbojkaša u Europskoj ligi

Sport, 19.12.2020. (09:58)

Hrvatske odbojkaške reprezentativke i reprezentativci saznali su protivnike u Europskoj ligi: u Zlatnoj ligi djevojke  će igrati u skupini C s Bjelorusijom, Mađarskom i Češkom, dok će se dečki u skupini B Srebrne lige susresti s Austrijom, Mađarskom i Luksemburgom. Grupna faza oba natjecanja održat će se u dva turnira od 28. do 30. svibnja i od 4. do 6. lipnja.

Odbojkašice će prvi turnir igrati u Bjelorusiji, a drugi u Češkoj, dok će seniori nastupati u Austriji i Luksemburgu. 

Europska liga ove će godine okupiti čak 40 nacionalnih vrsta. U Zlatnoj ligi natjecat će se po 12 reprezentacija u obje konkurencije, dok će u Srebrnoj ligi zaigrati po osam muških i osam ženskih nacionalnih vrsta. Ovakav odaziv pokazuje koliko se odbojkaški savezi vesele povratku europske reprezentativne odbojke, nakon što su natjecanja ove godine otkazana zbog pandemije koronavirusa. 

U ženskoj Zlatnoj ligi u skupini A su Azerbajdžan, Španjolska, Rumunjska i Francuska dok su u skupini B Bugarska, Ukrajina, Slovačka i Finska. U završnicu, koja se igra od 18. do 20. lipnja, kvalificirat će se pobjednici svake skupine i pridružiti se domaćinu Bugarskoj. U muškoj Srebrnoj ligi u skupini A su Sjeverna Makedonija, Izrael, Danska i Cipar, a finale se igra 25.-27.06 na lokaciji koja će se odrediti naknadno. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji
Pekara Tre Fiori - Poreč
Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra