Početna
Četvrtak, 21.Siječnja 2021 (18:54:50) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza
Čišćenje apartmana i soba ozonom!

SŠ Mate Balote: Učenici prvog razreda opće gimnazije uspješni na državnim natjecanjima

SŠ Mate Balote Poreč, 14.12.2020. (11:45)

U listopadu i prosincu ove školske godine održana su prošlogodišnja državna natjecanja za srednjoškolce, odgođena zbog pandemije koronavirusa.

Porečki su prvaši opće gimnazije svi redom osvojili prva mjesta na županijskim natjecanjima i bili pozvani na državna. Učenica Ivona Jelovac osvojila je 1. mjesto na državnom natjecanju iz talijanskog jezika, a učenica Magdalena Glavaš 2. mjesto iz njemačkog jezika.

Učenici Lana Persiko i Leon Allakaj na ekipnom natjecanju iz vjeronauka osvojili su 9. mjesto, dok je na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika sudjelovala učenica Sonja Rajko osvojivši 18. mjesto.

I u ovoj školskoj godini učenici su već bili na dva natjecanja iz prirodnih znanosti. Ivona Jelovac i Sonja Rajko sudjelovale su u 1. i 2. kolu matematičke lige na državnom nivou i u oba kola osvojile prvo mjesto. Mentorica ovim talentiranim učenicama je prof. matematike Đurđica Bonaca.

U 1. kolu ATOM lige (natjecanje iz matematike, kemije i fizike), također na državnom nivou, sudjelovale su ponovno Ivona Jelovac i Sonja Rajko te učenik prvog razreda poljoprivrednog smjera, Gregor Viktor Krebel. Učenici su na tom natjecanju osvojili 2. mjesto.

-Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima te im želimo puno uspjeha i lijepih rezultata u daljnjem srednjoškolskom obrazovanju, poručuju iz SŠ Mate Balote.Mobilna verzija članka

Oglasi

Pekara Tre Fiori - Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore