Po?etna
Ponedjeljak, 18.Listopada 2021 (07:02:07) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Mađioničar Albin - iluzionist

SŠ Mate Balote: Učenici prvog razreda opće gimnazije uspješni na državnim natjecanjima

SŠ Mate Balote Poreč, 14.12.2020. (11:45)

U listopadu i prosincu ove školske godine održana su prošlogodišnja državna natjecanja za srednjoškolce, odgođena zbog pandemije koronavirusa.

Porečki su prvaši opće gimnazije svi redom osvojili prva mjesta na županijskim natjecanjima i bili pozvani na državna. Učenica Ivona Jelovac osvojila je 1. mjesto na državnom natjecanju iz talijanskog jezika, a učenica Magdalena Glavaš 2. mjesto iz njemačkog jezika.

Učenici Lana Persiko i Leon Allakaj na ekipnom natjecanju iz vjeronauka osvojili su 9. mjesto, dok je na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika sudjelovala učenica Sonja Rajko osvojivši 18. mjesto.

I u ovoj školskoj godini učenici su već bili na dva natjecanja iz prirodnih znanosti. Ivona Jelovac i Sonja Rajko sudjelovale su u 1. i 2. kolu matematičke lige na državnom nivou i u oba kola osvojile prvo mjesto. Mentorica ovim talentiranim učenicama je prof. matematike Đurđica Bonaca.

U 1. kolu ATOM lige (natjecanje iz matematike, kemije i fizike), također na državnom nivou, sudjelovale su ponovno Ivona Jelovac i Sonja Rajko te učenik prvog razreda poljoprivrednog smjera, Gregor Viktor Krebel. Učenici su na tom natjecanju osvojili 2. mjesto.

-Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima te im želimo puno uspjeha i lijepih rezultata u daljnjem srednjoškolskom obrazovanju, poručuju iz SŠ Mate Balote.Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno
Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra