Početna
Petak, 22.Siječnja 2021 (22:49:19) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza
Čišćenje apartmana i soba ozonom!

Uspjeh prof. Đeni Dekleva-Radaković na prestižnom svjetskom harmonikaškom natjecanju

Kultura, 14.12.2020. (10:01)
Prof. Šeni Dekleva Radaković (arhivska fotografija)
Prof. Šeni Dekleva Radaković (arhivska fotografija)

Naša poznata skladateljica, profesorica Đeni Dekleva-Radaković je skladbom “Terra M” osvojila 13. mjesto na jubilarnom, sedamdesetom Svjetskom natjecanju Trophee Mondial de l’Accordeon u organizaciji Confederation Mondiale de l’Accordeon, koje se od 15. studenog do sredine prosinca  odvija online.

U kategoriji International composition natjecali su se skladatelji i skladateljice iz Rusije, Kine, Bosne i Hercegovine, Italije, Japana, Belgije, Portugala, Poljske, a predstavili su se video snimkama koje su uz notni materijal morale sadržavati i izvedbu skladbe u anonimnom obliku, kako bi članovima ocjenjivačkog suda omogućili čim  objektivniji pristup. 

Ovom je prigodom skladbu “Terra M” izvela Pulska harmonikašica sa Varaždinskom adresom, profesorica Karmen Antunović.

Hrvatsku je predstavio i Stjepan Horvat, mladi talentirani student Muzičke akademije u Puli, koji je skladbama “Overthinking” I “Corona Virus” osvojio 18. i 21. mjesto, .

Skladbe su ocjenjivali poznati skladatelji, vrhunski harmonikaši i glazbenici iz Austrije, Belgije, Bosne I Hercegovine, Bugarske, Grčke Kine, Litve, Moldavije, Poljske, Španjolske i Ukrajine.

Terra M je jednostavačna koncertna skladba za harmoniku. Sastoji se od više dijelova skladanih primjenom i obradom specifične i opore istarske ljestvice, te njenih smanjenih intervala i karakterističnih akorda i kadenci koji se izmjenjuju s dijelovima skladanim  u tonalnoj fakturi  te  dokazuju  suživot dvaju potpuno različitih zvukova. U glazbenoj strukturi partiture nailazimo na primjenu tehničkih elemenata  koji  samo harmonika može izvesti.

Terra M

Overthinking

Corona VirusMobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Porsche Istra