Početna
Utorak, 26.Siječnja 2021 (09:55:29) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!

Škola nogometa zaključila prvi dio sezone: Mlađi pioniri i juniori jesenski prvaci, stariji pioniri pobjednici Kupa

Sport, 30.11.2020. (09:20)
Foto: NK Jadran
Foto: NK Jadran

Ove jeseni se više od 250 članova NK Jadrana i Škole nogometa natjecalo na županijskim i regionalnim prvenstvenima od kojih vrijedi istaknuti naslove jesenskih prvaka središta Rijeka mlađih pionira i juniora, koje predvode treneri Miha Rojina i Marko Kepčija, dok su stariji pioniri trenera Vjekoslava Dorčića osvojili županijski Kup.Najmlađe kategorije U9 i U11 su uz bok pulskom prvoligašu.

Zbog odluke Vlade RH i pogoršane epidemiološke situacije, Škola nogometa je ovog vikenda zaključila svoje aktivnosti za 2020.godinu, te je planirani nastavak rada sredinom siječnja 2021.godine.

Po prvi put u 70 godina postojanja kluba, Škola nogometa broji 12 ekipa u šest uzrasnih kategorija od 7 do 19 godina, te uz njih i najmlađe početnike od pet do sedam godina koji tek čine svoje prve nogometne korake. O njihovu razvoju trenutno brine 14 trenera koji su sa svojim ekipama odigrali više od 100 utakmica i odradili gotovo 800 treninga od kolovoza do kraja studenog.

Jedan od dugoročnih klupskih ciljeva je promicanje igrača iz vlastitog pogona u prvu momčad, što je podržao i trener seniora Dalibor Šuran, koji je protekle jeseni dao priliku nekolicini mladih igrača koji će u budućnosti zasigurno biti nositelji seniorske ekipe.

Voditelji škole nogometa Denis Tikas i Marko Kepčija istaknuli su stvaranje drugih i trećih momčadi kao ključan potez koji je omogućio gotovo svim članovima pravilan sportski razvoj kroz treninge i utakmice, što će biti prioritet i u sljedećim godinama.

Uz suradnju s NK Funtana, najavljuje se i proširenje suradnje s NK Vrsar i NK Istra Tar, što je važno za razvoj nogometa i sporta u ovom dijelu Istre. Uz to, klub je nastavio dugogodišnju suradnju s prvoligašem NK Istra 1961, te je u protekloj godini šest igrača starijih pionira prešlo u njihove redove kako bi se natjecali u 1. HNL. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Pekara Tre Fiori - Poreč
Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina