Početna
Nedjelja, 24.Siječnja 2021 (00:18:43) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza
Čišćenje apartmana i soba ozonom!

Istra Poreč osvojila bodove u derbiju Poreštine

Sport, 29.11.2020. (11:16)
Istra Poreč osvojila bodove u derbiju Poreštine (Foto: M. Paljuh)
Istra Poreč osvojila bodove u derbiju Poreštine (Foto: M. Paljuh)

Nakon odgode dvaju susreta petoga kola 1. Hrvatske boćarske lige između Istre Poreč i Vargona te Funtane i Pule, unaprijed je odigran susret 7. kola koji je na rasporedu trebao biti 12. prosinca. U derbiju Poreštine, sastali su se Istra Poreč i Funtana, a momčad iz Poreča bila je bolja rezultatom 20:6.

U prvim je igrama Istra pokazala nešto višu kvalitetu, otvorivši susret prednošću 6:2.

Bodove za Funtanu u prvim je igrama osvojio Mirko Perhat u dvoboju s Načinovićem, dok je za Poreč u disciplini krug pobjedu odnio Nenad Tadić, u disciplini par Ivan Lukšić i Elvis Smolica te trojka u sastavu Elvis Barbaro, Vedran Špelić i Marino Križmanić.

U tehničkim je disciplinama Istra Poreč bila veliki favorit s obzirom na dosadašnje rezultate obiju momčadi. Bruno Kraljić ostvario je novu pobjedu u brzinskom izbijanju, jednako kao i Mateo Načinović sa svojim najboljim rezultatom sezone od 45 pogotka.

U preciznom izbijanju došlo je do podjele bodova, Tadić je poražen od Nikole Marića, dok je Luka Puniš došao do pobjede u dvoboju s Perhatom. Nakon štafetnog izbijanja i nove pobjede za Istru, ukupan rezultat susreta bio je 14:4, što je i teoretski ostavilo Funtanu bez izgleda za osvajanjem bodova u susretu.

U posljednjim je igrama za Funtanu nove bodove upisao Neven Laković koji je u napetoj završnici bio bolji od Špelića, dok su se za konačnih i uvjerljivih 20:6 pobrinuli Ivan Lukšić, par Istre Poreč u sastavu Smolica, Tadić te Roko Jukić, i trojka u sastavu Puniš, Barbaro, Križmanić.

U sljedećem kolu boćari Istre Poreč gostuju kod Pule, prošlogodišnjeg prvaka države, a prema najavi susret bi trebao biti prenošen na stranicama Hrvatskog boćarskog saveza.

ISTRA POREČ – FUNTANA 20 : 6

POJEDINAČNO KLASIČNO (2:4) M. Načinović – M. Perhat 5 : 13; I. Lukšić – N. Marić 13 : 2; V. Špelić – N. Laković 9 : 10

KRUG (2:0) N. Tadić – S. Beaković 26 : 21
PAR (4:0) E. Smolica, I. Lukšić, *F. Popović – I. Liović, A. Puniš 11 : 1; N. Tadić, E. Smolica, R. Jukić*- M. Perhat, M. Sardelin 13 : 2
TROJKA (4:0) V. Špelić, E. Barbaro, M. Križmanić –N. Laković, N. Marić, M. Grgeta 11 : 5; L. Puniš, E. Barbaro, M. Križmanić – S. Beaković, M. Legović, G. Milohanić, D. Djapjaš* 13 : 10
BRZINSKO IZBIJANJE (4:0) B. Kraljić – I. Liović 43 : 22; M. Načinović – A. Puniš 45 : 33
PRECIZNO IZBIJANJE (3:1) N. Tadić – N. Marić 4 : 12; L. Puniš – M. Perhat 12 : 6
ŠTAFETNO IZBIJANJE (2:0) B. Kraljić, M. Načinović – I. Liović, A. Puniš 52 : 33Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
HAK Auto-klub Poreč
Pogrebne usluge Silentium
Pekara Tre Fiori - Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore