Početna
Utorak, 26.Siječnja 2021 (08:54:19) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
LIDL - prijavite se za sezonski posao

Europska judo unija: Mjere postavljene u Poreču za judo natjecanja preuzimaju i druge organizacije u Europi

Sport, 26.11.2020. (09:29)

Dva tjedna nakon završetka jednog od najopsežnijih sportskih projekata u Europi tijekom epidemije, Europskog judo prvenstva za juniore (4.-6. studenog) i Europskog judo prvenstva za mlađe seniore (9.-10. studenog) održanih u Poreču, predstavnici Europske judo unije i Hrvatskog olimpijskog odbora rezimirali su organizaciju s čelnim ljudima Zavoda za javno zdravstveno Istarske županije i civilne zaštite.

U Puli su se sastali predstavnik Europske judo unije (EJU), sportski direktor Hrvoje Lindi te predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), pomoćnik glavnog tajnika za programe sporta na lokalnoj razini, Siniša Krajač, načelnik stožera civilne zaštite istarske županije Dino Kozlevac, voditeljica Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Jasna Valić, voditeljica Službe za mikrobiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Mirna Vranić Ladavac i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović.

Osim dodjele plakete zahvale za doprinos sportu, koju je Hrvatskom olimpijskom odboru uručio EJU-a, vodio se polusatni razgovor o postavljenim procesima, epidemiološkim mjerama i budućnosti organizacije velikih natjecanja tijekom pandemije. Od 1587 testiranih osoba, svih koji su ušli u «porečki balon», u kompleksu Plave lagune, bilo je samo osam pozitivnih te 21 osoba koja je stavljena u samoizolaciju.

Voditeljica Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Jasna Valić, istaknula je iznimno zadovoljstvo suradnjom s Hrvatskim i Europskim judašima.

- Na početku smo bili skeptični, ali sa svakim danom, svakim sastankom, pozivom i e-mail porukom, judaši su nam pokazivali kako su digli ljestvicu očekivanja i epidemiološke mjere čak i iznad očekivanog, istaknula je Valić.

Sportski direktor Europske judo unije, Hrvoje Lindi, spomenuo da su procedure postavljene u Poreču bila osnova za Europsko judo prvenstvo za seniore u Pragu te da ih preuzimaju i drugi sportovi.

Također, svi prisutni su potvrdili kako se i planirani veliki judo projekti za 2021. godinu, na ovaj način, mogu organizirati te kako je važno da i svi drugi organizatori budu tako otvoreni, pristupačni i kvalitetni u komunikaciji kao što su bili Hrvatski judo savez i Organizacijski odbor natjecanja.Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pekara Tre Fiori - Poreč
Cafe bar Soggiorno