Početna
Subota, 23.Siječnja 2021 (12:09:24) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza
Čišćenje apartmana i soba ozonom!

Djeco, provjerite poznavanje prometnih propisa sudjelovanjem u Prometnoj učilici

Zanimljivosti, 24.11.2020. (11:49)
Pixabay
Pixabay

Ministarstvo unutarnjih poslova i ove godine organizira natjecanje u poznavanju prometnih propisa, poznatije kao Prometna učilica.

Iako je ova godina specifična zbog prilagođenog provođenja nastave u pojedinim školama uzrokovanog pandemijom, zbog pokazanog interesa učenika za sudjelovanjem, Prometna učilica održat će se i ove godine.

Cilj natjecanja je smanjiti stradavanja djece i mladih u prometnim nesrećama kroz višu razinu poznavanja prometnih propisa i pravila, odnosno povećanje prometne kulture općenito.
Natjecanje je počelo 16. studenoga i trajat će do 12 sati 31. prosinca 2020. godine, uporabom Prometne učilice, web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa.

Prometna učilica za osnovnoškolce prilagođena je uzrastu djece i mladih od 1. do 8. razreda osnovne škole, a za srednjoškolce uzrastu od 1. do 4. razreda srednje škole te kroz poučne sadržaje i pitanja za provjeru znanja obrađuje više tematskih cjelina prilagođenih svim nabrojanim dobnim skupinama sudionika u prometu. 

Učilica je dostupna na internet adresi https://ucilica.skole.hr. Sadržaji su dostupni svima, a za pristup natjecanju potrebno je posjedovati korisničku oznaku u AAI@EduHR sustavu, koju učenici i nastavnici mogu dobiti od administratora imenika u školi. U slučaju da, iz nekog razloga, ne mogu dobiti korisničke podatke u školi, učenici se mogu sami registrirati na spomenutoj web adresi.

Na natjecanju će se vrednovati uspješnost u rješavanju devet ispita koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova.

Više se o samom natjecanju i nagradama možete pročitati na https://ucilica.skole.hr, a na portalu su i detaljna pravila natjecanja.

Sve dodatne upite vezane za natjecanje mogu se uputiti korisničkoj podršci putem e-maila na adresu prometnaucilica@skole.hr.Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore