Početna
Srijeda, 2.Prosinca 2020 (19:59:24) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Idućeg tjedna započinje akcija "Zasadi stablo, ne budi panj", u Poreču će se zasaditi 500 stabala

Iz Grada Poreča, 20.11.2020. (15:27)
Foto: Sadnja stabala u MO Anke Butorac, 2019.
Foto: Sadnja stabala u MO Anke Butorac, 2019.

Poreč će idućeg tjedna početi s ovogodišnjom provedbom akcije kolektivne sadnje drveća pod motom „Zasadi stablo, ne budi panj“ tijekom koje će se po gradskim površinama posaditi i podijeliti 500 sadnica.

Kolektivna sadnja drveća u Poreču odvijat će se u dva dijela: prvi dio održavat će se idući tjedan, kada sa sadnjom drveća počinju mjesni odbori.

Naime, predstavnici gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav su s predstavnicima porečkih mjesnih odbora obišli područja i predložili vrstu stabala i lokacije, poput mjesta na kojima su stabla nedavno stradala zbog nevremena ili dječjih igrališta.

Prvenstveno će biti zastupljene domaće kulture, ali i manje zastupljenih vrsta, pa će tako među zasađenim stablima biti i pinije, smokve, hrastovi, murve, jabuke, magnolije, lovori, bademi, masline, klen, čempresi, javori i druge stablašice.

Drugi dio akcije predviđa podjelu preko 300 besplatnih sadnica autohtonih stabala građanima koja će moći posaditi na svojim područjima.

O točnom terminu i lokaciji podjele građani će biti pravovremeno obaviješteni, jer će se ova podjela odvijati u skladu s epidemiološkim mjerama.

– Bitno nam je voditi računa o zelenim površinama, pogotovo jer su neka stabla nastradala u nevremenu ili ih je zbog dotrajalosti bilo potrebno ukloniti. Lani se sadilo na raznim lokacijama, od dječjih vrtića i škola, do igrališta, šetnica i plaža. U akcijama su sudjelovali predstavnici mjesnih odbora, mještani, te veliki broj djece. Baš zato i ove godine pozivamo sve zainteresirane – bilo da se radi o tvrtkama, udrugama, klubovima ili pojedincima – da nam se pridruže, istaknuo je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Inače, Udruga “Zasadi stablo, ne budi panj!” nastavlja prošlogodišnju kampanju sadnje stabala po cijeloj Hrvatskoj, u kojoj je do sada više od 20 tisuća raznovrsnih sudionika diljem zemlje zasadilo 60 tisuća stabala u tri dana.

–Ovogodišnja akcija, prvotno planirana za prvi tjedan prosinca, zbog epidemiološke situacije prebačena je na ožujak, no svi oni koji su spremni, sadnju stabala mogu početi i ranije, napominju iz Udruge, stoga će se u Poreču akcija provoditi od 23. do 29. studenog. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...