Početna
Srijeda, 2.Prosinca 2020 (20:24:41) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Poreč u finalu izbora za nagradu Smart city/Eco city

Iz Grada Poreča, 20.11.2020. (14:57)

Poreč je jedan od gradova koji su se našli nominiranima u užem izboru najboljih gradova u kategoriji Smart i Eco city u natječaju koje provodi portal gradonačelnik.hr u suradnji s Jutarnjim listom i Apsolonom.

Smart City nagrada namijenjena je gradskoj upravi zbog razvoja pametnih tehnologija u pružanju usluga građanima i organizaciji rada gradskih službi, dok će priznanje Eco City ponijeti grad s najboljim rezultatima u odgovornom gospodarenju otpadom, uporabi energije iz obnovljivih izvora i drugim zelenim rješenjima.

Za razliku od prošlih izdanja izbora, kada je stručni žiri pobjednike birao temeljem prijavljenih projekata gradova, ove se godine se pobjednici biraju na osnovi unaprijed utvrđenih kriterija. Metodologija koju je razvila konzultantska tvrtka Apsolon temelji se na javno dostupnim podacima javnih tijela RH i polazi od Apsolonove metodologije analize digitalne spremnosti hrvatskih gradova koja je za 2019. i 2020. godinu primijenjena na 20 najvećih hrvatskih gradova.

Također, umjesto jedne nagrade koja se dodjeljivala u prethodnim izdanjima, ove će se godine proglasiti tri najbolja grada u kategorijama veliki, srednji i mali grad.

Poreč se nalazi u kategoriji srednjeg grada sa Zaprešićem, Ivanić Gradom, Koprivnicom, Labinom, a među malim gradovima kandidati su Donji Miholjac, Krk, Pazin, Pregrada i Supetar. U konkurenciji velikih gradova nalaze se Zagreb, Karlovac, Pula, Rijeka i Dubrovnik, prošlogodišnji pobjednik u ovoj kategoriji.

Pobjednici će biti objavljeni u utorak, 24. studenog.Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina