Početna
Srijeda, 2.Prosinca 2020 (19:36:09) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Predstava „Crtež Davida Belasa“ u Mediteranskom plesnom centru u Savičenti

Kultura, 19.11.2020. (18:33)
(Izvor:Kulturistra - portal za kulturu)Link

Multimedijalni umjetnik, performer i redatelj David Belas priprema novi kazališni projekt „Crtež Davida Belasa“ koji će premijerno biti izveden u subotu, 21. studenoga u 19 sati u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu. Reprizna izvedba slijedi u nedjelju, 22. studenoga u 19 sati, najavljuje Kulturistra.

Nakon prvog dijela rezidencije i istraživanja koje je realizirano u rujnu, David Belas sa svojim se autorskim timom proteklog tjedna vratio u Mediteranski plesni centar kako bi dovršio rad na projektu i predstavio ga publici. Sadržaj predstave kronološki prati motive romana „Slika Doriana Graya“ Oscara Wildea. Motivi romana isprepliću se s umjetnikovim životom i dosadašnjim umjetničkim radom te se u tom smislu kao način rada ističe autoreferencijalnost i pseudobiografičnost. Sama je predstava prema načinu igre između kazališne predstave i performansa. Umjetnik je na razmeđu glumca i performera, naslanjajući se na dosadašnju umjetničku praksu. Ideja je kroz upotrebu tehnologija i njihovih kombinacija tematizirati istovremeno dosadašnji umjetnički rad Davida Belasa, aktualne teme suvremenog društva te spomenuto klasično djelo svjetske književnosti.

Važno je istaknuti da će ovo biti četvrta službena premijera u Mediteranskom plesnom centru, nakon predstava „Staging a Play: Tartuffe“ (2017) i „Staging a Play: Antigone“ (2018) Matije Ferlina te „Rob3rta“ (2019) Roberte Milevoj.

Autor predstave je David Belas, a glavni suradnik i multimedijalni majstor Lovro Čepelak. Tehničku logistiku, oblikovanje i vođenje svjetla potpisuje Marko Bolković, a scenografiju i rekvizitu Valter Černeka. Na projektu su surađivale i Vesna Stilinović, Suzana Rupenović, Dario Filipović, Ivan Pisak, autori fotografija su Dejan Štifanić i Andi Bančić, a producenti su  David Belas i Marko Bolković. Projekt je realiziran u koprodukciji Mediteranskog plesnog centra i pod pokroviteljstvom Istarske županije.

Priredio B. V.Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom