Početna
Srijeda, 2.Prosinca 2020 (19:00:37) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Dušan Baćac ovogodišnji dobitnik Nagrade sv. Mauro

Kultura, 19.11.2020. (14:57)

Dušan Baćac ovogodišnji je dobitnik Nagrade sv. Mauro, koja se dodjeljuje u povodu blagdana gradskog zaštitnika, kao voditelj jednog od rijetkih dječjih amaterskih puhačkih orkestara u Hrvatskoj u kojem je niz godina radio je s porečkom djecom i usadio im ljubav prema glazbi i skupnom muziciranju, stoji u priopćenju Grada Poreča.

Obrazloženje navodi kako Baćac, nakon stečene diplome na Pedagoškoj akademiji, 1982. dolazi u Poreč na mjesto učitelja glazbenog odgoja u tadašnjoj Osnovnoj školi „Bratstvo i jedinstvo“. Godine 1992. preuzima vođenje Dječjeg puhačkog orkestra „Porečki delfini“ u Narodnom sveučilištu, današnjem Pučkom otvorenom učilištu Poreč.

Pod njegovim vodstvom „Porečki delfini“ nastupili su povodom mnogobrojnih svečanosti u Poreču, izveli velik broj zajedničkih i samostalnih koncerata, gostovali po Hrvatskoj i inozemstvu.

- Oči su mi pune suza, ali radosnica, jer sam iskreno počašćen ovim priznanjem, kratko je istaknuo Baćac danas u foajeu porečkog kazališta pri dodjeli nagrade.

Nagrada „Sv. Mauro“ dodjeljuje se osobama koje su svojim radom dale doprinos od istaknutog značaja za žitelje ovog područja ili rezultati njihovog rada čine trajne kulturne vrijednosti na području grada.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade, kojeg imenuje Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta Poreč, bili su predsjednica Silvia Milohanić te članovi: Nadia Štifanić-Dobrilović, Aliče Prhat, Darko Kadum, Tomislav Milohanić, Vesna Baranašić i Vesna Janko Finderle. Dobitniku je uručena skulptura s likom Sv. Maura, inače rad Melanije Krajine.

- Dušan Baćac kroz glazbu odgojio je generacije Porečana. To je nešto što se ne može odraditi u kratkom roku. To se može ostvariti jedino kroz rad, volju i ljubav prema onome što radimo. Kroz vaše su vodstvo ta djeca, polako, ali sigurno, poput delfina po kojima su dobili ime, zaronili su u glazbene vode. Od tada s njima, ali i generalno sa svojim radom, uljepšavate svakodnevicu našega grada i na tome vam od srca hvala, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić.

Na svečanosti je nastupila Klara Gulić, učenica 4. razreda gitare Umjetničke škole Poreč pod mentorstvom profesora Hrvoja Hleba. Zbog epidemioloških uvjeta, dodjela je ove godine prilagođena te je održana kao mala svečanost u krugu obitelji dobitnika i predstavnika Grada i Pučkog otvorenog učilišta Poreč. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč