Početna
Srijeda, 2.Prosinca 2020 (19:55:29) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Predstavljen program Sa(n)jam knjige u Istri

Kultura, 19.11.2020. (10:47)
Ekipa pulskog Sa(n)jam knjige u Istri
Ekipa pulskog Sa(n)jam knjige u Istri

Sa(n)jam knjige u Istri održat će se od 5. do 13. prosinca u Puli, a njegovo 26. izdanje otvaraju književnice Andriana Škunca, Evelina Rudan i Monika Herceg nastupom u galeriji Sveta Srca koja će biti centralno mjesto Sajma. Bit će to ujedno i velika sajamska knjižara u kojoj će posjetitelji tijekom devet dana moći birati između više tisuća izdanja hrvatskih nakladnika, a osigurani su i popusti na cijene knjiga do 70 posto.

Svaki dan Sajma započinje već tradicionalnim i najpopularnijim događanjem - “Doručkom s autorom” u Galeriji Cvajner.

Uz vodstvo kulturologa i pisca Aljoše Pužara publici će se predstaviti dobitnica nagrade Vladimir Nazor za životno djelo Andriana Škunca, redatelj Boris Miljković čiji će dokumentarni film o Marini Abramović u Puli imati hrvatsku kino premijeru, slikar Duško Šibl koji otvara izložbu i predstavlja se monografijom, spisateljica i nedavna dobitnica nagrade za roman preveden na francuski Olja Savičević Ivančević, redatelj Ivica Buljan, publicist i književnik Sinan Gudžević. Nada Gašić, Slađana Bukovac i Ivica Đikić će publici predstaviti svoje nove knjige koje iz tiska izlaze tik pred Sajam.

Novopokrenuti program “Nova lica Pule”, predstavit će etablirane autore i debitante koji na Sajmu još nisu nastupili sa novom knjigom. Među njima su Ivana Bodrožić, Tanja Stupar Trifunović, Magdalena Blažević, Želimir Periš, Darko Cvijetić, Ena Katarina Haler i drugi. Promocije će se održavati u prostoru Circola.

U sjećanje na nedavno preminulog Tonka Maroevića, velikog prijatelja i čestog gosta Sajma, bit će predstavljena njegova posljednja knjiga “Znakovi, stavovi i tragovi: uvid u hrvatsku likovnu umjetnost”.

Ekipa pulskog Sa(n)jam knjige u Istri
Plakat Sa(n)jam knjige - autorica Maja Celija

Novost Sajma je suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu. Redatelj Ivica Buljan i pjesnikinja Monika Herceg, sada u ulozi dramaturginje, te glumice i glumci zagrebačkog HNK izvode stihove domaćih pjesnika kao i velikana svjetske književnosti poput Wisławe Szymborske, Czesława Miłosza, Vladimira Visockog i Srečka Kosovela.

Sa(n)jam knjige u Istri završit će svečanim proglašenjem dobitnika ili dobitnice knjižne nagrade “Libar za vajk” te će biti dodijeljena nagrada “Doktor Ivo Borovečki” za najčitatelja Sajma. Bit će predstavljeni i finalisti nagrade “Fric” koju za najbolju knjigu fikcijske proze dodjeljuje tjednik Express.

– Ovaj model nazvali smo „Grad Knjige“ i mislimo ga sljedećih godina razvijati, granati po cijelom tlocrtu urbane jezgre Pule. Nije ovo jednokratna priča, idemo novim pravcem, na staro se nećemo vraćati. Pula voli svoj sajam, a voli i iskorake izvan mainstreama. Čim smo objavili kako se selimo u Sveta Srca, na De Villeov uspon, Forum, Circolo, kao povratni odgovor publike dobili smo oduševljenje, izjavila je direktorica Sajma Magdalena Vodopija.

Uz program predviđen na lokacijama širom Pule, Sa(n)jam knjige u Istri bit će dostupan u izravnom video prijenosu putem Facebook stranice Sajma, u izravnom radijskom prijenosu na frekvenciji Radija Maestral (95.4 fm) i na internetskom radiju, a zbog posebnih epidemioloških mjera i radi sigurnosti gostiju i posjetitelja Sajma, svi programi moći će se pratiti i putem ekrana na ulicama Pule. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Cafe bar Soggiorno
Frigoservis Šime - klima uređaji