Početna
Srijeda, 2.Prosinca 2020 (20:20:48) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Judo: Nakon uspjeha u Poreču, vrijeme je za seniorsko Europsko prvenstvo u Pragu

Sport, 19.11.2020. (10:45)

Dok se još uvijek nisu slegnuli svi dojmovi nakon 10 judaških dana u Poreču, fokus najboljih judašica i judaša Europe premjestio se prema glavnom gradu Češke. Svi su u Prag morali doći s dva negativna PCR testa, a zatim se, odmah po dolasku, radi i treći.

Uz velike napore, Europsko prvenstva za seniore održat će se od 19. do 21. studenog, a Hrvatska će navijati za dvije judašice, Barbaru Matić (do 70 kg) i Karlu Prodan (do 78 kg). U muškoj konkurenciji nastupit će Dominik Družeta (do 81 kg), Marko Kumrić i Zlatko Kumrić (obojica do 100 kg) te Ivan Čović (preko 100 kg).

Dominik Družeta
Barbara Matić

Osvajačica dvije europske bronce, Barbara Matić, pobjednica Grand Slama u Budimpešti, gdje je svladala svjetsku prvakinju, svjetsku viceprvakinju kao i europsku prvakinju, bit će prvo hrvatsko ime koje će u petak, 20. studenog, izaći na tatami u Pragu.

Nakon zlata u Budimpešti malo mi se upalilo rame, stara ozljeda, koju smo sanirali uoči puta, ali je malo usporila pripreme. Ne idem u Prag s pritiskom zbog uspjeha na Grand Slamu, želim dati svoj maksimum, ući pozitivno u dan i pokazati što mogu – najavila je Matić svoj nastup u petak za koji kaže da joj je veliki poticaj i uspjeh mlađih judašica u Poreču.

Dominik Družeta
Dominik Družeta

Uz nju, u petak nastupa još jedan osvajač europske bronce, Dominik Družeta.

- Jako sam motiviran i uzbuđen uoči ovog Europskog prvenstva jer je prošlo devet mjeseci od velikog natjecanja, a prije dva mjeseca sam uzeo zlato u Dubrovniku i pokazao sam sebi da sam spreman za borbe s najboljim judašima Europe. Trenirali smo jako dobro, zdrav sam i sve je na svom mjestu. Motivacija su mi svakako i medalje naših mlađih judaša, posebice Roberta Klačara koji dolazi iz mog kluba, JK Istarski borac – rekao je Družeta.

Subota, 21. studenog, rezervirana je za Karlu Prodan, osvajačicu europskog srebra u konkurenciji mlađih seniorki u Poreču, kao i muški trojac, braću Kumrić, Marka i Zlatka te Ivana Čovića.

Natjecanje u O2 Areni počinje svaki dan u 10 sati, dok su finalni blokovi na rasporedu od 16 sati. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom