Početna
Srijeda, 2.Prosinca 2020 (19:39:01) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Vižinada: Kreće rekonstrukcija vatrogasnog spremišta za DVD-ovce

Poreština, 17.11.2020. (12:41)
Foto: Općina Vižinada
Foto: Općina Vižinada

Vatrogasno spremište, smješteno na ulazu u Vižinadu, uskoro će dobiti novo ruho. Kako doznajemo od općinskog načelnika Marka Ferenca, krajem proteklog tjedna je s izvođačem potpisan ugovor za rekonstrukciju tog oronulog objekta, a rok za kompletiranje radova je šest mjeseci. Projekt je vrijedan 374 tisuće kuna (uključujući PDV). Sufinanciran je sredstvima iz proračuna Općine Vižinada te sa 148 tisuća kuna iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, putem LAG-a Sjeverna Istra.

- Novouređeni prostor će u prvom redu biti namijenjen za adekvatno čuvanje opreme članova našeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Vitis”. DVD-ovci, koji su dosad imali na raspolaganju druge općinske prostorije, tu će imati mjesta i za svoja okupljanja i aktivnosti. Radovi će početi slijedećih dana, a nakon njihovog dovršetka, o završnom unutarnjem uređenju i namještaju brigu će povesti sami vatrogasci, rekao je načelnik Ferenac, ne krijući svoje zadovoljstvo što će DVD-ovcima omogućiti znatno kvalitetnije uvjete za rad.

Rekonstrukcija vatrogasnog spremišta povjerena je tvrtci Građevinarstvo Ritoša iz Vižinade, uz stručni nadzor porečkog Istra Inženjeringa, a sve prema projektu Marka Dekovića. (KF/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina