Početna
Srijeda, 2.Prosinca 2020 (20:00:57) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Jurili pa se prevrnuli na krov u Taru i Rovinju

Crna kronika, 17.11.2020. (11:50)
Foto: PU istarska
Foto: PU istarska

U nedjelju su se na području Istre dogodile dvije prometne nesreće, u kojima su vozači zbog prevelike brzine sletjeli s ceste i prevrnuli se na krov.

Prva nesreća dogodila se oko 1.20 sati, kad je 30-godišnjak upravljao Audijem, pulskih registaracija iz smjera Tarske Vale prema Taru te je u zavoju izgubio nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u suhozid, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov.

Vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasem, dok je alkotestiranjem utvrđeno da je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,19 promila. U nesreći je lakše ozlijeđen te se protiv njega pokreće prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Druga nesreća u kojoj je vozilo završilo na krovu dogodila se oko 20.45 sati kad je 19-godišnjak upravljao VW Golfom iz smjera Rovinja prema Polariju. Prilikom izlaska iz zavoja izgubio je nadzor nad vozilom i izletio s ceste.

Vozilo je najprije udarilo u prometni znak, a potom u zid i vrata dvorišta te drveni stup, nakon čega se prevrnulo na krov. U nesreći su lakše ozlijeđeni vozač i njegov 20-godišnji suputnik. Protiv vozača pokreće se prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Ove je godine na istarskim prometnicama poginulo je 16 osoba, a najčešći uzrok prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama upravo je bila brzina, zbog čega se dogodilo pet prometnih nesreća. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...