Početna
Petak, 22.Siječnja 2021 (22:21:15) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza
Čišćenje apartmana i soba ozonom!

Nova istraživanja tržišta: U „novom normalnom“ najviše nam nedostaju druženje i putovanja, a brine nas financijsko stanje

Zanimljivosti, 02.11.2020. (11:23)
Foto: Pexels
Foto: Pexels

U „novom normalnom“ najviše nam nedostaju druženje i putovanja, pokazalo je Mastercard istraživanje koje je provedeno u rujnu i listopadu ove godine u suradnji s agencijom za istraživanje tržišta Improve o navikama korištenja financijskih usluga među klijentima banaka u Hrvatskoj u dobi od 18 do 55 godina.

Putovanja drže drugo mjesto ove ljestvice s 41 posto glasova ispitanika, dok 57 posto njih ističe da im najviše nedostaje druženje. Slijede glazbeni festivali i koncerti (40 posto), obiteljska okupljanja (30 posto), kazališta, kino i izložbe (25 posto), sportska događanja (23 posto), izlasci i noćni život (18 posto) i rekreacija (10 posto).

Obiteljska okupljanja više nedostaju starijim ispitanicima, sportski događaji muškarcima, a izlasci i koncerti ženama.

Ispitanici su ponajprije zabrinuti za utjecaj pandemije na financijsko stanje, dinamiku u obiteljskim odnosima i sreću te društvene veze i odnose. Nakon toga slijedi zdravlje, s tim da su stariji ispitanici zabrinutiji kako će se pandemija odraziti na njihovo fizičko zdravlje, dok mlađi više brinu o mentalnom zdravlju.

Istovremeno, najviše ispitanika je u strahu da će zbog pandemije izgubiti posao (46 posto). Slijedi pad kvalitete zdravstvene skrbi (45 posto) i rast cijena (33 posto), ali i mogućnost da će ispitanici zaraziti članove obitelji (32 posto), dok se tek 12 posto njih brine hoće li biti zaraženi.

U zadnjih 12 mjeseci broj putovanja je značajno pao u usporedbi s rezultatima iz 2019. – turističkih putovanja je 19 posto manje, a poslovnih čak 38 posto manje. Polovica ispitanika sasvim sigurno ne planira putovati ove zime izvan Hrvatske, ponajprije zbog financijske situacije. Najviše je ispitanika iz Istre, Primorja i Gorskog kotara koji planiraju putovanje u inozemstvo ove zime – njih 31 posto. Slijede Dalmatinci i Zagrepčani (22 posto). Kad je riječ o putovanjima unutar Hrvatske, planira ih 46 posto ispitanika. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Pekara Tre Fiori - Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium