Početna
Ponedjeljak, 26.Listopada 2020 (04:57:58) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Pentola Poreč
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Prijevara s poslovnim računom u Poreču

Crna kronika, 18.10.2020. (10:53)
Pixabay
Pixabay

Predstavnik tvrtke s područja Poreča prijavio je policiji da je oštećen za više desetaka tisuća kuna. Nepoznati je počinitelj na zasad nepoznat način presreo poslovnu komunikaciju tvrtke te izmijenio podatke za uplatu novca, čime je oštećenog naveo da, umjesto svom vanjskom poslovnom partneru sa sjedištem u Njemačkoj, novac uplati na račun pravne osobe sa sjedištem u Mađarskoj.

Na sličan su način oštećena još najmanje tri strana državljana, jer je počinitelj presreo i njihovu komunikaciju s pravnom osobom iz Poreča. Tako je novac kojeg su stranci uplatili za usluge turističkog smještaja završio na računu nepoznatog počinitelja.

Policija utvrđuje okolnosti događaja, a s obzirom na to da je i labinska policija nedavno zaprimila prijavu slične računalne prijevare, ponovno upozorava građane da budu oprezni te da dobro provjere sve zahtjeve koji se odnose na plaćanje, pogotovo ako se traži promjena podataka za buduća plaćanja. Ukoliko posumnjate da bi se moglo raditi o prijevari, odmah o tome obavijestite policiju.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara možete saznati na stranicama Ravnateljstva policije, a na MUP TV YouTube kanalu pogledajte kako zaštiti osobne i poslovne podatke. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno