Početna
Subota, 24.Listopada 2020 (22:17:19) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Pentola Poreč
TXT reklame poslovni pokloni

Poreč: Učenici SŠ Mate Balote osmislili i predstavili svoju učionicu na otvorenom

Iz Grada Poreča, 14.10.2020. (14:57)

Danas je predstavljen Dnevni boravak, odnosno, učionica na otvorenom za učenike Srednje škole Mate Balote iz Poreča.

Škola je još lani odobrila inicijativu profesora i stručnih suradnika škole: Ivana Čupića, Gracijele Bičanić i Petre Andrić o izradi gumenog parka škole, učionice na otvorenom koja će poslužiti raznim aktivnostima škole, od nastave, do rekreativnog druženja učenika u slobodno vrijeme.

– Nisu tada ni znali da će nastupiti karantena, te da će se, povratkom u školu, vanjskom učionicom služiti više nego ikad, istaknuo je u priopćenju za medije ravnatelj škole Krešimir Bronić.

Početak inicijative omogućen je kada je Grad Poreč sanirao derutno sportsko igralište koje se nalazi u dvorištu škole, te je ono dobilo novu podlogu i novi asfalt u vrijednosti 200 tisuća kuna. Za dodatno uređenje pobrinuli su se sami učenici napravivši gumeni park škole. Naime, učenici su prikupljali stare automobilske gume koje su pretvorili u stolove i stolice, te osmislili na otvorenom mjesto za učenje i druženje.

Danas ih je na nastavi u njihovom dnevnom boravku na otvorenom obišao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić te prisustvovao satu, koji se odvijao u učenju na svježem zraku.

-Znam kako je ovo igralište izgledalo prije i drago mi ga je vidjeti ovako uređenog. Nas posebno veseli ulagati u dobre ideje kao što je ova. Iako smo morali smanjiti sredstva u proračunu zbog ovogodišnje situacije, nastavit ćemo i dalje podržavati, u granicama naših mogućnosti, dobre ideje i inicijative, kazao je gradonačelnik koji je i sam bivši učenik ove škole.

Kako su gradonačelniku iznijeli profesori, u planu su daljnji radovi na gumenom parku, proširenjem raznih izvannastavnih aktivnosti, od stolova za stolni tenis, do koševa za smeće sačinjenih od guma i košarkaškog igrališta.

U realizaciji projekta škole pomogle su i brojne dodatne donacije, u ukupnom iznosu od 17 tisuća kuna, a koje su dali Poliklinika Jerković, A.T.S. Poreč, Perfect clean, TZ Funtana, RESS Poreč, Montraker Vrsar, TZ Vrsar, Općina Vrsar, Usluga Poreč, te Općina Tar-Vabriga.

Srednja škola Mate Balote ove školske godine ima popunjene sve razrede, a uspješnim se pokazala inicijativa „Upiši poljoprivrednu – proizvodi hranu i brini se o okolišu“ kojom su željeli potaknuti osmaše da upišu ovaj smjer, ujedno i jedini takav u Istri. Upisano je gotovo duplo više učenika u odnosu na lani i popunjen razred od 22 učenika smjera agronomski tehničar. Ovu inicijativu i projekt provodi Institut za poljoprivredu i turizam iz Poreča, a financijski su ga podržali i Grad Poreč-Parenzo i Istarska županija. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina