Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (02:07:39) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Istraživanje: u 2006. u turizam će biti uloženo 6 milijardi kuna

Gospodarstvo, 25.11.2005.
(Izvor:www.bankamagazine.hr)U kapacitete i neophodnu infrastrukturu turizma iduće se godine planira ulaganje više od šest milijardi kuna, od čega će 57 posto uložiti sami hotelijeri, podaci su iz istraživanja Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka. Predstavljajući istraživanje na susretu hotelijera i predstavnika Vlade pomoćnik ministra Želimir Kramarić je ocijenio da će nova ulaganja zasigurno dodatno poboljšati kvalitetu hrvatske turističke ponude, koja je već ove godine doživjela veliki pomak naprijed.
Okupljenim hotelijerima, sudionicima 9. kongresa Hrvatske udruge hotelijera i restoratera (HUH) govorio je i državni tajnik za turizam Zdenko Mičić naglasivši da se i od 2006. može očekivati dobra turistička sezona budući već sada stižu dobre najave iz inozemstva.

Istodobno, najavio je, Ministarstvo priprema čitav niz mjera koje bi trebale potaknuti daljnji razvoj turizma, među kojima je i povećanje iznosa za promociju turizma u proračunu za 2006. te za nastavak kreditnog programa Poticaj za uspjeh. No, konkretne brojke nije iznio rekavši da prvo trebaju proći saborsku proceduru.
Hotelijere je pozvao na oprez u planiranju cijena za iduću godinu budući je inozemno tržište već ove godine jednim dijelom negativno komentiralo cijene u hrvatskom turizmu. Naglasio je i da će selektivna stopa PDV-a od 10 posto koja se za turizam počinje primjenjivati početkom 2006. kao i ukidanje državnih subvencija za poticanje tržišta donijeti određene poremećaje u hrvatskom turizmu iduće godine, ali očekuje da će to sve dugoročno pridonijeti razvoju turizma.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji