Po?etna
Subota, 29.Siječnja 2022 (00:41:43) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Miro Ungar Novigradu darovao atraktivnu „glazbenu razglednicu“

Zabava, 01.10.2020. (12:25)

Hrvatski pjevač Miro Ungar objavio je krajem rujna video spot za „Pjesmu Novigradu“, posvećenu ovom istarskom gradiću koji je već desetljećima njegov drugi dom.

Dugo sam razmišljao što da poklonim svom Novigradu. Igrom slučaja došao sam do saznanja da postoji jedna krasna, a skoro zaboravljena pjesma, samo na papiru. Jako sam sretan što sam s aranžerom Tonijem Eterovićem uspio realizirati ovaj projekt sebi za dušu te da će pjesma ostati ovjekovječena, za sve generacije Novigrađana“, kaže Ungar.

“Pjesmu Novigradu” napisala je prije više od četiri desetljeća Novigrađanka Paula Glavinović, danas nažalost pokojna, dugogodišnja nastavnica glazbene kulture. Mnoge generacije Novigrađana prihvatile su i pjevale tu pjesmu u raznim prigodama, no nikada do sada nije bila snimljena. Kako Miro Ungar u Novigradu boravi više od tri desetljeća, poželio je gradu i njegovim stanovnicima, koji su ga tako lijepo prihvatili, podariti snimku te popularne pjesme. U novom aranžmanu, kojeg potpisuje Toni Eterović, pjesma je simbolično po prvi puta u eteru istarskih radio postaja puštena na Dan grada Novigrada i novigradskog sveca zaštitnika svetog Pelagija, 28. kolovoza ove godine, a potom je u rujnu snimljen i prateći spot.

Režiju i montažu spota potpisuje Novigrađanin sa zagrebačkom adresom Danilo Caković, odnosno njegova produkcija Vid film, a za atraktivne kadrove zaslužan je zagrebački snimatelj Dragan Šiša. U spotu se, pored Ungara, pojavljuje i mladi talentirani harmonikaš David Beletić, svjetski prvak u sviranju dijatonske harmonike. Izradu spota financirala je novigradska Turistička zajednica. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium