Početna
Utorak, 22.Rujna 2020 (19:42:05) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

Sveti Lovreč: Otvoren novouređeni dječji park OŠ Joakima Rakovca

Poreština, 16.09.2020. (15:50)
Novouređeni dječji park OŠ Joakima Rakovca
Novouređeni dječji park OŠ Joakima Rakovca

Piše: Kristina Flegar

Sveti Lovreč je danas obilježio ugradnju još jedne lijepe kockice u mozaik novouređenog ulaza u mjesto. Malom, ali izuzetno radosnom svečanošću otvoren je posve novi dječji park Osnovne škole Joakima Rakovca.

Park je u potpunosti obnovljen i opremljen zahvaljujući dobroj suradnji i zajedničkom financiranju Općine Sveti Lovreč i Grada Poreča. Postavljena su nova igrala s gumenim podlogama – tobogan, penjalice, klackalice, ljuljačke, školica i druge zabavne igre iscrtane na šarenim podnim plohama. Osim toga, novi se travnjak i uređeno zelenilo, poput zelenog središta obližnjeg novog kružnog toka i parka, napajaju vodom iz sustava za pročišćavanje otpadnih voda, uz minimalne troškove.

U investiciji od tristotinjak tisuća kuna s 50 posto je sudjelovao Grad Poreč, budući da ovdašnju školu već generacijama pohađaju i učenici iz Baderne i okolice, područja koje administrativno pripada Poreču.

Novouređeni dječji park OŠ Joakima Rakovca

Vesela zelena oaza nije namijenjena samo za razonodu gotovo 130 školaraca i dvadesetak polaznika područnog vrtića koji u istoj zgradi djeluje u sklopu porečkog DV Radost, već svim mališanima koji žive u Svetom Lovreču ili ovdje dolaze, napomenuo je ravnatelj OŠ Joakima Rakovca Mladen Majušević, zahvaljujući svima uključenima u projekt i djeci koja će ga oživjeti i čuvati. Ravnatelj je istaknuo zajedništvo, prijateljstvo, suradnju kao ključne vrline kojima je dostignut i vrijedan cilj.

Simboličnim rezanjem vrpce dječji park su otvorili načelnik Svetog Lovreča Marko Ljubešić i porečki gradonačelnik Loris Peršurić. Prije nego li su demonstrirali kako se druže i zabavljaju na novim igralima, školarci su uljepšali svečanost recitacijom i pjesmom, a na gitari je svirala učenica Laura Anić. Objekt je blagoslovio ovdašnji župnik, velečasni Ivan Mlikota, a događaju su prisustvovali i predstavnici svih uključenih obrta i tvrtki – obrta Rimanić koji je izveo radove, Singre d.o.o. zadužene za nadzor te poduzeća Odvodnja Poreč, koje je ostvarilo navodnjavanje.

Novouređeni dječji park OŠ Joakima Rakovca

- Velik je to dan i velika godina za Sveti Lovreč po ostvarenim projektima. Mislim da smo napravili lijep posao čiji će nas rezultati pratiti u godinama koje dolaze, kazao je Lovrečki načelnik Ljubešić.

Zahvalio je, pritom, svima koji su dali svoj doprinos i naglasio gotovo besplatno navodnjavanje pročišćenom recikliranom vodom, po čemu je ovaj projekt jedinstven u okruženju. Upravo je ekološka komponenta, uz kvalitetu sadržaja, posebno bitna, kako u praksi, tako i za edukaciju najmlađih o važnosti očuvanja okoliša, zaključio je Ljubešić, poželjevši djeci dobru aktivnu zabavu.

Novouređeni dječji park OŠ Joakima Rakovca
Simboličnim rezanjem vrpce dječji park su otvorili načelnik Svetog Lovreča Marko Ljubešić i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić je čestitao Lovrečanima na ulaganjima u uređenje općine i podizanje kvalitete života te izrazio zadovoljstvo što je Poreč imao prigodu sudjelovati u ovom projektu, na radost svih mališana od kojih dobar dio dolazi upravo s porečkog područja.

- Naš je cilj da svako naselje na području Grada Poreča ima polivalentno ili neko drugo igralište na kojemu se djeca mogu družiti i kvalitetno provoditi slobodno vrijeme. Takvih igrališta trenutno imamo više od 130 različitih igrališta i trudit ćemo se nastaviti s njihovim uređivanjem i održavanjem, rekao je Peršurić, ponadavši se da će se novo lovrečko igralište svidjeti svim mališanima i njihovim roditeljima.

Novouređeni dječji park OŠ Joakima RakovcaMobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium