Početna
Ponedjeljak, 21.Rujna 2020 (08:03:34) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

Istarski dio turneje ‘’Dobra energija’’ u Poreču: Besplatna podrška građanima za ugradnju solarnih panela

Iz Grada Poreča, 15.09.2020. (11:49)
Potpisivanje deklaracije - predstavnici Grada i ZEZ-a
Potpisivanje deklaracije - predstavnici Grada i ZEZ-a

Danas je Poreč potpisao Deklaraciju o dobroj energiji, kojom će postati jedan od gradova-pionira energetske tranzicije i borbe protiv klimatskih promjena, stoji u priopćenju iz Grada.

Poreč je danas domaćin prve nacionalne turneje “Dobra energija”, kojoj je cilj pružiti podršku gradovima i njihovim građanima u realizaciji projekata korištenja obnovljivih izvora energije. U suradnji s partnerima i lokalnim izvođačima, Zelena energetska zadruga je danas na Trgu slobode od građanima nudila besplatno savjetovaje za ugradnju solarnih panela na krovovima kuća.

–Poreč već dugo i vrlo sigurno kroči putem održivog razvoja. Potvrda našeg ustrajnog i predanog rada uspješni su rezultati provedbe gotovo 40 projekata u području obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, održivog razvoja, e-mobilnosti, te ublažavanja i prilagodbe klimatskim promjenama, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić.

Potpisivanje deklaracije - predstavnici Grada i ZEZ-a
Štand ZEZ-a na Trgu slobode

–Unatoč činjenici da Poreč kontinuirano raste i ubrzano se razvija, uspjeli smo ostvariti gotovo četiri posto smanjenje sveukupnih emisija CO2 na području našega grada, a u skladu s Europskom energetskom politikom, zacrtali smo nove. Njima, u periodu do 2030. godine, emisije CO2 na području našega Grada planiramo smanjiti za 40 posto, istaklula je u priopćenju Gordana Lalić, direktorica Parentiuma, poduzeća koje ima ulogu koordinatora u provedbi navedenih projekata.

Turneja “Dobra energija” krenula je 7. rujna iz pritom obilazi Varaždin, Vrbovec, Karlovac, Veliku Goricu, Križevce, Jastrebarsko, Poreč, Pazin, Rovinj te će završiti 18. rujna u Puli. U svakom gradu predviđen je dio programa za savjetovanje predstavnika grada i ključnih gradskih dionika, te dio programa predviđen za savjetovanje građana, tijekom kojeg će građani moći saznati sve o realizaciji male sunčane elektrane na vlastitom krovu.

Turneja Dobra energija održava se u sklopu projekata Akcelerator za gradove i 1.000 sunčanih krovova financiranih od strane EIT Climate KIC-a, projekta AgroBioHeat financiranog iz EU programa Obzor 2020 te Programa Ruralnog razvoja sufinanciranog sredstvima Europske unije. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč