Početna
Subota, 23.Siječnja 2021 (12:10:00) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza
Čišćenje apartmana i soba ozonom!

Plesni performansi obilježili 20. izdanje Street Art festivala

Zabava, 25.08.2020. (12:44)
Predstava "Now"
Predstava "Now"

Proteklog vikenda, porečki plesni izvođači i umjetnici razigrali su i zabavljali ulice i prolaznike svojim plesnim programima u sklopu Street Art Festivala koji na zanimljiv način spaja uličnu zabavu i umjetnost.

Ovogodišnje 20. izdanje festivala u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, u nedjelju je zaključila plesna predstava i umjetnička modna revija pod nazivom „Gratis“. Autorice projekta Lejla Hasanagić, Leonarda Lovreković i Ivana Domazet iz porečke udruge mladih USB (Urbana subkulturna baza) u posebno kreiranoj atmosferi na Trgu slobode, prikazale su svijest o samoodrživosti života na Zemlji.

Festival je drugog dana održavanja obilježila predstava „Now“, koja je nastavak prošlogodišnje predstave „Water Works: Melting Water“. Autorica Leonarda Lovreković je uz simboliku vode obradila i tematiku otkrivanja sebe u odrazu drugih, te prepuštanju tijeku života. Na dan otvaranja festivala na šetalištu Lungomare i na Trgu slobode, Lejla Hasanagić izvela je performans s vatrom pod nazivom FREE(stlye).

U foajeu kazališta i na novouređenom dijelu rive održana je plesna predstava „6 lakih“. Koreografiju koja tematizira vrijeme izvele su Hana Čekić, Judita Tripar, Genoveva Matasović, Sara Nerlović, Hana Kocijančić i Erika Jokić. Koreografija je autorsko djelo Genoveve Matasović, Judite Tripar i Hane Čehić koje su prolaznost vremena prikazale kroz spirale. (ik)

Fotografije

Predstava "Now" na Trgu slobode
Predstava "6 lakih" ispred zgrade kazališta
Plesna predstava "Gratis"


Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Frigoservis Šime - klima uređaji