Početna
Četvrtak, 21.Siječnja 2021 (18:16:43) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza
Čišćenje apartmana i soba ozonom!

20. Street art Poreč od danas na ulicama grada

Zabava, 20.08.2020. (09:19)
FREE(stlye)
FREE(stlye)

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč od 20. do 23. kolovoza na nekoliko gradskih lokacija održat će se 20. Street art Poreč, festival ulične umjetnosti čiji je moto „izvođenje grada”. 

Večeras od 20:30 sati plesačica USB-a i umjetnica Lejla Hasanagić izvodi plesni performans s vatrom FREE(style) na šetalištu Lungomare, a potom i na glavnom porečkom Trgu slobode.

Inače festival međunarodnog karaktera, ovog ljeta posvećen je lokalnim izvođačicama i umjetnicama iz porečke udruge mladih USB (Urbana Subkulturna Baza) kojima su ples i pokret sredstvo izražavanja.

Sutra u 21 sat na Trg slobode plesačica Leonarda Lovreković (USB) donosi plesnu predstavu Now, nastavak prošlogodišnje Water Works: Melting Water. Uz simboliku vode bavi tematikom otkrivanja sebe u odrazu drugih, te prepuštanju tijeku života.

U subotu u foaje kazališta i na površine nove porečke rive USB donosi plesnu predstavu 6 lakih. Plesačice Hana Čekić, Judita Tripar, Genoveva Matasović, Sara Nerlović, Hana Kocijančić i Erika Jokić koreografijom tematiziraju vrijeme – njegovu povezanost s prostorom i kružnu beskonačnost. Koreografija je autorsko djelo Genoveve Matasović, Judite Tripar i Hane Čehić.

Posljednji dan 20. Street arta Poreč, u nedjelju na Trgu slobode od 21 sat, porečki USB zaključiti će umjetničkom revijom i plesnom predstavom Gratis. Pod autorstvom USB-ova tima Lejle Hasanagić, Leonarde Lovreković i Ivane Domazet ova je predstava rezultat projekta s temom osvještavanja i građenja stava o samoodrživosti života na Zemlji.

Iz Pučkog otvorenog učilišta Poreč podsjećaju kako je Street art Poreč svoj umjetnički i turistički izričaj započeo 2001. godine kao festival ulične umjetnosti koji svake godine u kolovozu okuplja izabrane umjetnike te oživljava i boji porečke ulice i trgove. Festival je otvorene forme i uključuje sve oblike umjetničkog izraza, od glazbeno-scenskih nastupa i likovnih projekata do uličnih akrobacija i performansa. (ik)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra