Početna
Utorak, 22.Rujna 2020 (19:33:06) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

Tamara Obrovac i Uroš Rakovac u Vrsaru

Kultura, 12.08.2020. (15:13)
Foto: Zoran Baković
Foto: Zoran Baković

Ususret 30. Montrakeru, međunarodnoj studentskoj kiparskoj školi, u srijedu, 19. kolovoza u 21 sat održat će se koncert u kamenolomu u Vrsaru. U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč i u suradnji s Općinom Vrsar – Orsera i Turističkom zajednicom općine Vrsar jedinstven događaj u ambijentu starog vrsarskog kamenoloma podarit će Tamara Obrovac u pratnji Uroša Rakovca.

Ulaznice za koncert po cijeni od 50 kuna moguće je kupiti na blagajni Pučkog otvorenog učilišta Poreč radnim danom 9.00 – 14.00 uz prethodnu najavu na broj telefona 052/887–210 ili internetskom kupovinom, bez mogućnosti rezervacije, na rezervacije-poup.hr.

Međunarodna studentska kiparska škola Montraker pod vodstvom profesora-mentora već tri desetljeća pretvara svoje ideje u kamen. Umjetničkim djelima iz kamena daje funkciju i obogaćuje prostor Vrsara, čineći ga galerijom svrhovitih skulptura na otvorenom. U istom prostoru sirovog istarskog kamena intiman koncert pod zvjezdanim nebom održat će Tamara Obrovac u pratnji Uroša Rakovca. Tamara Obrovac značajna je istarska umjetnica poznata po prepoznatljivom glazbenom izričaju u kojem spaja suvremeni džez s elementima istarske tradicije – narodnom glazbom i jezikom. Gitarist Uroš Rakovec od 2002. godine član je njenog Transhistria ensemblea, u kojemu svojim klasičnim i džez-obrazovanjem te specifičnim načinom sviranja pridonosi punoći i originalnosti zvuka ansambla. Gotovo telepatski način razumijevanja među glazbenicima ansambla prenio se i na ovu inačicu dua. Koncert će se održati u duhu Jazza u lapidariju, koji porečko Učilište njeguje već 25 godina, te će se ova prilika iskoristiti i za snimanje promotivnog spota. Jedinstvenost ambijenta po svojoj strukturi i prostornosti usto omogućava i jednostavno poštivanje epidemioloških mjera.Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium
HAK Auto-klub Poreč
Porsche Istra