Početna
Utorak, 22.Rujna 2020 (19:17:30) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

Povratak u povijest Dvigrada interpretativnim šetnjama

Istra, 12.08.2020. (15:05)
Seljanka i fratar (Foto: Mateo Gobo)
Seljanka i fratar (Foto: Mateo Gobo)

Sutra će se, 13. kolovoza, održati druga interpretativna šetnja Dvigradom – „Dvigrad Storytelling Tour“, kojom će se na zanimljiv i zabavan način sudionike upoznati s bogatom poviješću ovog napuštenog srednjovjekovnog grada, ali i raznim legendama i pričama koje se uz Dvigrad vežu.

Interpretativna šetnja „Dvigrad Storytelling Tour“ održava se u organizaciji Turističke zajednice Općine Kanfanar i Istarske razvojne turističke agencije u sklopu koje se provodi projekt Istra Inspirit, drugu godinu za redom, nakon uspješnih i iznimno posjećenih prošlogodišnjih šetnji Dvigradom. Prva je ovogodišnja storytelling šetnja održana prošloga četvrtka, a osim sutrašnjeg termina, sljedećeg je tjedna na redu još jedna, također u četvrtak.

Kroz „Dvigrad Storytelling Tour“, posjetitelji Dvigrada imaju priliku naučiti brojne zakone kojih su se tadašnji stanovnici morali pridržavati, a zapisani su u Dvigradskom statutu. Na samom početku, sudionike dočekuje fratar kao jedan od tek nekoliko preostalih stanovnika Dvigrada, nakon što je ovo mjesto napušteno uslijed ratnih razaranja i kuge. Šetnjom kroz Dvigrad, susreću se i druge osobe koje su ostale živjeti u Dvigradu, poput seljanke i štriguna, a svi se oni prisjećaju svojih uspomena dok grad još nije bio napušten. Osim povijesnih činjenica i zakona iz Dvigradskog statuta, posjetitelji će čuti i o raznim srednjovjekovnim običajima i praznovjerjima, kao i zanimljive dvigradske mitove i legende, od kojih je svakako najpoznatija ona o dolasku zloglasnog gusara Henrya Morgana u Dvigrad i sakrivanju svoga blaga među ruševinama ovoga grada.

Organizacija interpretativnih šetnji usklađena je s preporukama i uvjetima stožera civilne zaštite te se provode sve preporučene mjere. Svi zainteresirani za sudjelovanje u interpretativnoj šetnji Dvigradom mogu se prijaviti za „Dvigrad Storytelling Tour“ 20.8., na e-mail adresu info@visitkanfanar.hr, a ulaznice se ne naplaćuju.

Više informacija:  www.visitkanfanar.hr (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra
HAK Auto-klub Poreč