Početna
Utorak, 22.Rujna 2020 (20:32:26) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

Porečki SDP: Rebalans proračuna ne projicira realno stanje, nego se reflektira na špicu sezone

Poreština, 11.08.2020. (13:37)
Gradski vijećnik SDP-a Goran Gašparac
Gradski vijećnik SDP-a Goran Gašparac

Nakon što je na sjednici porečkog gradskog vijeća u četvrtak, 6. kolovoza, proračun smanjen za 46 milijuna kuna, oglasio se gradski vijećnik SDP-a Goran Gašparac koji je rebalas, s obzirom na stanje očekivao ranije, te ovakav potez porečkog vodstva naziva “zabijanje glave u pijesak”.

– Pristup rebalansu je čisto tehnicistički i formalistički, bez suštinske analize i kratkoročnog i dugoročnog sagledavanja refleksa prijedloga rebalansa na stanje u zajednici. Stavke prihoda trebaju biti povezane sa stavkama rashoda, one moraju promatrati suštinski - odnosno kako se reflektiraju na lokalnu zajednicu, poručio je u priopćenju za medije Gašparac.

Iz porečkog SDP-a smatraju da Grad mora usvojiti pristup stalnog praćenja i mijenjanja proračuna prema potrebama. Gašparac tvrdi i da mora započeti s konkretnom izradom Plana razvoja Poreča koji je, prema njegovim riječima, SDP već i predlagao, no tvrdi da se njihov prijedlog nije ozbiljno razmatrao.

– Naglašavam da je ovo prvi rebalans, jer sam siguran da ćemo u sljedeća dva mjeseca sigurno doživjeti novi rebalans, puno bliži realnom stanju u gospodarstvu od ovoga koji je danas pred nama, istaknuo je Gašparac. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno