Početna
Utorak, 22.Rujna 2020 (19:07:38) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

Ovog tjedna u POUP: projekcija filma, jazz-koncert i umjetničke izložbe

Kultura, 11.08.2020. (11:09)

Večeras u 21 sat, u ljetnom kinu Roxy prikazat će se kriminalistički film Što nas ne ubije (The Girl in the Spider's Web), urugvajskog redatelja Fede Alvareza. Film donosi priču o mladoj hakerici Lisbeth Salander i novinaru Mikaelu Blomkvisti koji su uhvaćeni u mreži špijuna, cyber-kriminalaca i korumpiranih vladinih dužnosnika.

U lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine, u sklopu 25. Jazz večeri, održat će se jazz-koncert ansambla Terra Magica Project. Članovi ansambla Edi Lazarić, Vedran Ružić, Mihalj Ivković i Emanuela Lazarić u autorskoj glazbi kombiniraju istarski etnozvuk i suvremenu glazbu, a inspiraciju pronalaze u životnim temama uz specifičnu melodioznost čakavštine. Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.

Jubilarni 60. porečki Annale, najstarija skupna izložba suvremene umjetnosti u Hrvatskoj, održava se u Istarskoj sabornici pod nazivom Lonely planet – putovanje u srce domaćeg turizma. Donosi radove petnaest umjetnika koji se kritički osvrću na koncept neodrživog turizma, neplanskih turističkih djelatnosti i betonizacije obale. Radove izlažu: Selma Banich, Duška Boban, Tonći Gaćina, Tjaša Kalkan, Željko Kipke, Igor Kuduz, Bojan Mrđenović, Boris Poljak, Renata Poljak, Ivan Ramljak, Jasenko Rasol, Kristina Restović, Lana Stojićević, Šikuti Machine, Bojan Šumonja.

U foajeu kazališta otvorena je kolažna instalacija Od celuloze do pejzaža, autorski rad djece i mladih polaznika likovne radionice odražne pod vodstvom Valtera Černeke. Radionica je idejno pratila ovogodišnju temu Annala baveći se tematikom turizma. Instalacija se može pogledati radnim danom od 9 do 21 sat.

U Maloj galeriji otvorena je samostalna izložba Neistraženo, riječkog slikara Radovana Kunića. Multimedijalna instalacija Neistraženo kombinira zvuk i sliku koji u fuziji stvaraju blokadu u odnosu na vanjski svijet. Kunić je diplomirani kipar, u svome radu se pretežno bavi slikarstvom. Sudjeluje na međunarodnim umjetničkim rezidencijalnim programima te radi kao asistent na Katedri za slikarstvo Akademije primijenjenih umjetnosti sveučilišta u Rijeci.

Izložba je otvorena do 20. kolovoza. Radno vrijeme galerije je svakim danom od 10 do 12 sati, te od 19 do 22 sata. Nedjeljom i blagdanima je zatvoreno.

U galeriji Zuccato otvorena je izložba radova Bogdanke Poznanović (Begeč, 1930. – Novi Sad, 2013.) iz Kolekcije Marinko Sudac pokazat će radove jedne od prvih umjetnica koja se u ovoj regiji bavila akcijama u javnom prostoru, mail-artom, knjigama umjetnika, instalacijama i video-umjetnošću.

Izložba traje do 29. kolovoza. Radno vrijeme galerije je svakim danom od 10 do 12 sati i od 18 do 22 sata. Nedjeljom i blagdanima je zatvoreno. Ulaz je slobodan.

U sklopu projekta EU-a Start in Kamp započinju besplatni online tečajevi talijanskog, engleskog i njemačkog jezika specijaliziranih za turizam, tečaj poslovne komunikacije i bontona, te tečaj osnova turizma i kampinga. Tečajevi su primarno namijenjeni nezaposlenim osobama, mlađim od 25 ili starijim od 54 godine. Za uključivanje u online nastavu potrebno je ispuniti online upisnicu i poslati potrebne dokumente e-poštom.

Nastava je organizirana u tri modula kao spoj online predavanja, samostalnog rada, te individualnih vježbi i savjetovanja s predavačem. Nastavni materijal polaznici dobivaju putem e-pošte, predavanja se snimaju, pa se samostalno mogu pregledati i nakon predavanja. Upisi su u tijeku. Za više informacije možete se javiti osobno u PUOP, kontaktirati putem e-pošte anita.pilat@poup.hr i obrazovanje@poup.hr ili na broj 091/ 432-2648. (ik)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno