Početna
Utorak, 22.Rujna 2020 (19:11:54) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

Akcija Sigurna plovidba: 120 kazni, naplaćeno skoro 204 tisuće kuna, najviše prekršaja u Istri

Istra, 11.08.2020. (10:19)
Foto:arhiva
Foto:arhiva

U sklopu akcije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, „Sigurna plovidba 2020“ jučer je obavljeno ukupno 397 pregleda različitih kategorija plovila, te je utvrđeno 120 prekršaja naplaćenih u ukupnom iznosu od skoro 204 tisuće kuna, dok su za brojne uočene manje nedostatke su izrečene opomene.

Prvenstveni cilj ove akcije bilo je ukazivanje na važnost pridržavanja svih sigurnosnih propisa. Poseban naglasak nautičarima je stavljen na obavezu tehničke opremljenosti i ispravnosti plovila kojima upravljaju.

Na području Lučke kapetanije Pula utvrđeno je 27 prekršaja te je naplaćeno preko 83 tisuće kuna. Akcija se provodila na području kapetanija u Rijeci, Senju, Zadru Šibeniku, Splitu, Pločama i Dubrovniku, a na području pulske kapetanije utvrđeno je najviše prekršaja i naplaćeno je najviše kazni, preko 83 tisuće kuna.

Glisiranje unutar 300 metara od obale, odnosno, prekoračenje najviše dopuštene brzine plovidbe utvrđen je kao najčešći prekršaji na moru te se za taj prekršaj izriču najviše dopuštene kazne, bez prethodne opomene. Drugi najčešći prekršaj je nepotpuna dokumentacija vlasnika, dok se još uvijek u manjem broju bilježe prekršaji i propusti u vidu prekrcanosti plovila, manjkavosti brodske opreme ili nepoznavanje osnovnih propisa i normi u plovidbi morem.

Iako je ovu godinu obilježila pandemija koronavirusa, zbog koje je na početku turističke sezone bilježen smanjen pomorski promet, danas je ta brojka dosegla gotovo 70 posto uobičajenog pomorskog prometa, posebice u protekla dva tjedna, stoji u priopćenju Ministarstva. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
HAK Auto-klub Poreč
Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium