Početna
Subota, 19.Rujna 2020 (23:56:52) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

HTZ: U prvih devet dana kolovoza ostvareno oko 70 posto lanjskog turističkog rezultata

Gospodarstvo, 10.08.2020. (14:47)

U Hrvatskoj je u dosadašnjem dijelu kolovoza (od 1. do 9. kolovoza) ostvareno više od 1 milijun dolazaka i 7.2 milijuna noćenja što je oko 70 posto lanjskog rezultata ostvarenog u istom razdoblju, javljaju iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ). Radi se o prvim preliminarnim podacima iz sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te nautičkom charteru.

Najviše noćenja je ostvareno u Istri (1.7 milijuna), na Kvarneru (1.4 milijuna), Splitsko-dalmatinskoj (1.3 milijuna), Zadarskoj (1.3 milijuna), Šibensko-kninskoj (578 tisuća), Dubrovačko-neretvanskoj (392 tisuća) i Ličko-senjskoj županiji (271 tisuća).

 Nakon odličnog srpnja u kojem smo ostvarili oko 60 posto lanjskog rezultata, u kolovozu bilježimo još bolje turističke trendove te se trenutno nalazimo na oko 70 posto lanjskog rezultata, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Najviše dolazaka bilo je iz zemalja koje su teritorijalno bliže i kojima su hrvatske destinacije dostupnije cestovnim pravcima. Među njima su Njemačka, Slovenija, Austrija, Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska. Prema tim tržištima HTZ je usmjerila svoje promotivne i informativne kampanje komunicirajući da je Hrvatska sigurna i dobro pripremljena turistička destinacija, napominju u HTZ-u.

S povećanjem broja aviolinija intenzivirao se i turistički promet u južnim dijelovima Dalmacije, pa su primjerice Dubrovnik i London trenutno povezani s 44 leta tjedno.

- Iznimno je važno da se i dalje svi ponašamo odgovorno te da se pridržavamo propisanih epidemioloških mjera jer je to u ovom trenutku preduvjet za ostvarivanje turističkog prometa u zemlji, zaključio je direktor Staničić. (htz/ik)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...