Početna
Nedjelja, 20.Rujna 2020 (00:27:35) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

Uhićeni serijski provalnici koji su operirali u Poreču, Rovinju i Umagu

Crna kronika, 10.08.2020. (12:16)

Policijski službenici porečke, rovinjske i umaške policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 52 i 53 godine te su utvrdili sumnju da su zajedno počinili tri kaznena djela teška krađa dok se 52-godišnjaka sumnjiči da je sam počinio još pet kaznenih djela teška krađa (od čega dva u pokušaju) i jednu krađu.

Naime, temeljem ranije prikupljenih informacija, rovinjska policija je u subotu u popodnevnih satima uhitila dvojicu muškaraca u Rovinju te je provela kriminalističko istraživanje.

Muškarce se sumnjiči da su 1. kolovoza u autokampu u Rovinju provalili u kamper i apartman iz kojih su otuđili nakit i novac, čime su oštetili 53-godišnju slovačku državljanku i 32-godišnjeg švicarskog državljanina za više tisuća kuna.

Također ih se sumnjiči da su u popodnevnim satima 2. kolovoza u autokampu u Taru provalili u mobilnu kućicu iz koje su otuđili novac, čime su oštetili 27-godišnjeg češkog državljanina za više tisuća kuna. Prethodno je,19. srpnja, 52-godišnjak sam iz apartmana ukrao novac i oštetio 54-godišnjeg francuskog državljanina za nekoliko desetaka tisuća kuna te je 27. srpnja iz apartmana u turističkom naselju u Poreču ukrao novac, čime je oštetio 51-godišnjeg njemačkog državljanina za više tisuća kuna.

Na području Umaga 52-godišnjak je 20. srpnja u autokampu u Karigadoru provalio u kamper u vlasništvu 63-godišnjeg talijanskog državljanina, iz kojeg nije ništa ukrao. Istog je dana u istom autokampu provalio u dvije mobilne kućice iz kojih je ukrao novac i ručnik, čime je oštetio 50-godišnjeg danskog državljanina i 42-godišnjeg slovačkog državljanina za više tisuća kuna. Također, pokušao je provaliti u mobilnu kućicu iz koje nije ništa uspio otuđiti, ali je pravnoj osobi iz Poreča počinio materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna.

Osumnjičeni muškarci su jučer u popodnevnim satima privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6