Početna
Subota, 19.Rujna 2020 (09:08:25) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

Buzet: Besplatna radionica arhitekture i predavanje za djecu

Kultura, 06.08.2020. (13:04)

U sklopu projekta Mi plus, u dvorištu Narodnog doma u Buzetu sutra u 19 sati će se održati dva besplatna programa za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi pod vodstvom Sekcije Djeca i arhitektura Društva arhitekata Istre (DiA DAI-SAI).

Na kreativnoj radionici, za djecu u dobi od 6 do 12 godina, polaznici će uz pomoć voditeljica izrađivati urbani krajolik i siluetu svoga grada.

Na predavanjima pod nazivom “Reality Painting”, koje će voditi Nicol Rodić, polaznici će zajednički realizirati crteže za fasade četiri odabrana javna objekta koji imaju potencijal da postanu budući produkcijski centar za nove medije. Nakon toga će izraditi koncept i motive za  prezentaciju, koja će ovisno o epidemiološkim mjerama, biti održana uživo ili online.

Crteži bit će digitalizirani i predstavljeni putem 3D mappinga na odabranim javnim objektima u Pazinu, Balama, Buzetu i Bujama u cilju da se nova fasada realizira u budućnosti.

Broj mjesta na radionici i predavanju je ograničen, a zainteresirani se moraju najaviti na broj mobitela 0915057760 ili mail mmlab@metamedia.hr.

DiA DAI-SAI se bavi prostorom iz perspektive djeteta, a radionice koje provode istražuju i otkrivaju što govori i predstavlja prostor oko nas.

Projekt Mi plus je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi ga istoimena platforma koju čine udruge Metamedij, Faro 11, Labin Art Express XXI, Društvo arhitekata Istre DAI-SAI i Sonitus te Istarska kulturna agencija IKA-ACI. On je usmjeren ka postavljanju temelja budućeg županijskog produkcijskog centra za nove medije, čije je otvaranje predviđeno Istarskom kulturnom strategijom za razdoblje 2014.‒2020.Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina