Početna
Subota, 19.Rujna 2020 (07:10:33) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

U kolovozu 10-postotni rast turističkih noćenja iz Poljske, ukupan rezultat na 70 posto lanjskog

Gospodarstvo, 06.08.2020. (13:01)
Kamenjak na jugu Istre (Pixabay)
Kamenjak na jugu Istre (Pixabay)

S tržišta Poljske je u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvareno oko 65 tisuća dolazaka i gotovo 380 tisuća noćenja, što je u odnosu na isto razdoblje lani rast od četiri i deset posto, javljaju iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

-Nakon odličnog srpnja, još bolje turističke rezultate očekujemo u kolovozu. U Hrvatskoj je tijekom prvih pet dana kolovoza ostvareno više od 3.9 milijuna noćenja što je gotovo 70 posto lanjskog rezultata. Uz tržište Poljske na kojem je ostvaren i rast prometa, odlične rezultate u kolovozu imamo i na tržištima Njemačke i Slovenije na kojima bilježimo oko 96 posto lanjskog prometa u istom razdoblju. Ovi rezultati potvrđuju kako je naša zemlja percipirana kao sigurna i kvalitetna turistička destinacija, a na svima nama je da odgovorim ponašanjem i pridržavanjem epidemioloških mjera taj status i zadržimo, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

U dosadašnjem dijelu kolovoza s tržišta Češke ostvareno je gotovo 80 posto lanjskog rezultata, a s tržišta Austrije više od 60 posto.

Nacionalna poljska televizija TVP nedavno je svoje izdanje najgledanije jutarnje emisije u Poljskoj u cijelosti posvetila Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji. Riječ je o emisiji „Pytanie na śniadanie” koju svakodnevno prati gotovo pola milijuna gledatelja. U emisiji o Hrvatskoj prezentirane su prirodne ljepote, kulturna baština te eno-gastronomska ponuda, a gost u emisiji je bila Agnieszka Puszczewicz, direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj. (HTZ/dm)Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore