Početna
Subota, 19.Rujna 2020 (07:06:20) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

Poreč: Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Iz Grada Poreča, 04.08.2020. (11:35)

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, delegacija Grada Poreča predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem i potpredsjednicom Gradskog vijeća Gordanom Šušljik položila je vijence i zapalila svijeće kraj centralnog križa na gradskom groblju.

Obilježavanju su se pridružile i delegacije Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Poreč, Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Poreštine, Istarske udruge dragovoljaca Domovinskog rata, Udruge antifašističkih boraca i antifašista Poreč te predstavnici Policijske postaje Poreč.

Okupljenima se u ime UDVDR-a Poreč obratio predsjednik Miro Sošić, napomenuvši kako je prošlo već četvrt stoljeća od vojno-redarstvene akcije Oluja, kojoj se pridružilo i 1640 Porečana.

Predsjednik Istarske udruge dragovoljaca i koordinator specijalne policije Vladimir Gašparini prisjetio se i sugrađana Gorana Petrića, koji je 1991. poginuo na području Karlovca. Riječi molitve i sjećanja na sve poginule branitelje uputio je porečki župnik vlč. Milan Zgrablić, a okupljeni su zatim minutom šutnje odali počast i zahvalu svim braniteljima.

- Zahvaljujući braniteljima, njihovoj velikoj žrtvi i ljubavi prema domovini, danas imamo priliku graditi svoju zemlju u miru. Danas smo se okupili kako bismo obilježili ovaj svečani trenutak i prisjetiti se kako su se porečki i istarski branitelji spremno odazvali obrani domovine i taj teški ratni put prošli bez ijedne mrlje, na što smo danas svi ponosni., naglasio je gradonačelnik Peršurić u priopćenju za medije.

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja nastavlja se sutra u 9 sati u Novoj Vasi na križanju prema Dekovićima, kraj spomen obilježja braniteljima Poreštine. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6