Početna
Četvrtak, 13.Kolovoza 2020 (21:57:02) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

U Umagu napadnuta ekipa Glasa Istre i županijski vijećnik Damir Grunbaum

Crna kronika, 31.07.2020. (13:48)
Incident danas na Kravljem rtu u Umagu (Fotografija: Milivoj Mijošek, Glas Istre)
Incident danas na Kravljem rtu u Umagu (Fotografija: Milivoj Mijošek, Glas Istre)

Glas Istre javlja da je danas oko podneva na Kravljem rtu u Umagu napadnuta njihova novinarska ekipa i županijski vijećnik Damir Grunbaum. On je ondje sazvao konferenciju za novinare na kojoj je želio upozoriti da se područje koristi bez koncesijskih odobrenja.

Kako piše Glas Istre, Grunbaum je na konferenciji naveo kako je privatna tvrtka počela ograđivati dio područja u dužini od oko 2.5 kilometara, uz samo pomorsko dobro. Na zadatku su bili pulska novinarka Danijela Bašić-Palković i porečki fotoreporter Milivoj Mijošek.

Ekipi je, međutim, prišao zaštitar koji je počeo vikati i zahtijevati od njih da napuste privatni posjed. Bašić-Palković mu je pokušala ukazati na to da imaju pravo snimati s javne površine. Grunbaum se nije želio maknuti te je zaštitar nasrnuo na njega. Od novinarke je pak opetovano tražio da prestane snimati te joj upućivao prijetnje na osobnoj razini.

Ubrzo je na mjesto incidenta stigla policija. (dm)

-U tijeku je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom vezano za narušavanje javnog reda i mira koje se dogodilo danas na području San Pelegrina, o čemu je policija primila dojavu u 11:30. U događaju nema ozlijeđenih osoba, odgovorili su na upit Parentiuma iz PU istarske.Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium