Početna
Četvrtak, 13.Kolovoza 2020 (21:42:51) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Revitalizacija renesansne jezgre Općine Svetvinčenat

Istra, 30.07.2020. (15:37)
Vizualni prikaz projekta rasvjete
Vizualni prikaz projekta rasvjete

U sklopu novog EU projekta „Revitalizacija područja zaštićene renesansne jezgre Općine Svetvinčenat“ uložit će se javnu kulturno-turističku infrastrukturu Svetvinčenta.

Područje projekta nalazi se u samoj jezgri povijesne cjeline Svetvinčenta i podijeljen je u tri dijela: multimedijalno opremanje Lože, postavljanje dekorativne i javne rasvjete na renesansnom trgu i Žlinji te uređenje šetnice duž zapadne strane glavne ulice.

- Izgradnjom  infrastrukture kroz ovaj projekt nastavljamo provoditi ciljeve iz naših strategija te na taj način poticati kulturnu jezgru Svetvinčenta za razvoj održivog turizma gdje će se olakšati plasman lokalnih proizvoda, istaknuo je načelnik Općine Svetvinčenat Dalibor Macan.

Prijavitelj i glavni nositelj projekta je Općina Svetvinčenat dok je partner na projektu Turistička zajednica Općine Svetvinčenat. Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.316.596,24 kuna, od čega je 2.750.000,00 kuna osigurano kroz bespovratna sredstva Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Planirano trajanje projekta je 30 mjeseci, a završetak projekta predviđen je za 1. kolovoza 2022. godine. 

Paralelno s ovim projektom radi se i prometna studija koja će definirati rješenja za prometovanje u centru Svetvinčenta, stoji u priopćenju za medije.

U sklopu projekta biti će organiziran i 40-satni tečaj za vodiče interpretatore. Tečaj je licenciran od strane organizacije Europskog udruženja za interpretaciju baštine Interpret Europe, a cilj samog tečaja je nadogradnja vještine predstavljanja kulturne i prirodne baštine metodama i tehnikama interpretacijskog vođenja. Namijenjen je prvenstveno turističkim vodičima, a prijaviti se mogu i ostali zainteresirani. (ik)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina