Početna
Četvrtak, 13.Kolovoza 2020 (21:58:06) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Lerotić u Saboru: Ministarstvo se treba "uhvatiti posla" i provesti digitalizaciju države

Gospodarstvo, 29.07.2020. (15:29)

Zastupnik IDS-a, Marin Lerotić danas je u Saboru sudjelovao u raspravi o Izvješću premijera o aktivnostima i rezultatima presjedanja Vijećem EU te Izvješću o izvanrednom sastanku Europskog vijeća održanom od 17-21.srpnja.

Naglasio je kako je hrvatsko predsjedanje bilo apsolutni presedan s obzirom na okolnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa, no smatra da to nije izlika za priliku koju smo propustili.

-U šest mjeseci nismo uspjeli staviti u fokus nijednu temu koja je važna za oporavak Hrvatske, poput aktivnog sudjelovanja u kreiranju EU fondova, poljoprivredne politike, kohezijske politike ili digitalizacije, kazao je Lerotić.

Napomenuo je da je digitalizacija preko noći ušla na velika vrata u sve zemlje članice EU, pa tako i u Hrvatsku, koja u tom dijelu debelo zaostaje za ostalim zemljama članicama. Dodao je kako se Hrvatskoj digitalizacija dogodila kao nuspojava korononavirusa.

Osvrnuo se na Program EU-Digitalna Europa koji ima na raspolaganju osam milijardi eura te istaknuo kako nam se ukazuje velika prilika za povlačenje sredstava kako bi se realizirala digitalizacija Hrvatske te je pozvao nadležna ministarstva da se uozbilje i da se uhvate posla.

-Hrvatskoj su na raspolaganju 22 milijarde eura u narednim godinama i isključivo o nama ovisi koliko ćemo tog novca iskoristiti i uložiti u bolju, naprednu i razvijenu Hrvatsku, naveo je Lerotić.

Na kraju, napomenuo je kako se naša djeca, usprkos sustavu, sama obrazuju za digitalno društvo budućnosti i postižu izuzetne rezultate te poručio vladajućima kako se nada da ćemo početi koristiti prilike koje su nam na raspolaganju.Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium