Početna
Četvrtak, 13.Kolovoza 2020 (22:06:11) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

SDP uputio demanti na priopćenje gradonačelnika: Prozivate nas za laži i klevete, a IDS je cijelo vrijeme na vlasti

Poreština, 29.07.2020. (12:29)
Predsjednik GO SDP Poreča
Rodoljub Kosić.
Predsjednik GO SDP Poreča Rodoljub Kosić.

SDP Poreča zatražio je sukladno Zakonu o medijima objavu demantija na članak Peršurić o navodima SDP-ovaca oko turističkog zemljišta: Dižu paniku i ne rade u interesu grada, objavljen na Parentiumu 24. srpnja.

U demantiju koji prenosimo u skraćenom obliku, navode da je Peršurićeva reakcija na njihovu prošlotjednu konferenciju za novinare, na kojoj su pozvali na jači angažman grada oko uknjižbe na tzv. turističko zemljište, "potpuno van sadržaja, neistinita, politizirana i ispod razine javne komunikacije" te ga pozivaju da podnese ostavku jer nanosi štetu gradu.

Ističu da su kao konstruktivna oporba željeli javno skrenuti pažnju na potrebu da se poduzmu konkretne aktivnosti u zaštiti interesa građana.

– Naš grad zaslužuje odgovornog gradonačelnika koji će živjeti i rješavati probleme građana i poduzetnih, a ne se beskonačno hvaliti i samo promovirati po medijima, pritom svojatajući rezultate svih onih koji su u ovome gradu radili i stvarali desetljećima, navode između ostalog u demantiju.

Ističu da je novi Zakon o neprocijenjenom građevinskom zemljištu usvojen u travnju 2020., no tvrde da po njihovim saznanjima gradonačelnik nije učinio "ništa ili gotovo ništa" te da nije naložio gradskim službama, a po potrebi i vanjskim suradnicima, da se jače angažiraju oko pravnih radnji vezanih uz uknjižbu na stotine hektara turističkog zemljišta na teritoriju Grada Poreča, što Zakon sada omogućava. 

–Zašto ne radite na tome da se grad upiše na sve te stotine hektara i postane bogat grad, a ne da nas velika turistička poduzeća preduhitre i da se upišu na sve te Lagune kao na Picale i sl. druge površine. Doima se kao da ovaj nerad na tako strateškom pitanju i ovo zamagljivanje s prozivkama iz vašega očitovanja nije slučajno, već u funkciji nekih drugih interesa koji nisu interesi građana ovoga grada, poručuju među ostalim u tekstu koji je dostavljen Parentiumu elektroničkom poštom. 

O Peršurićevom navodu da su članovi SDP-a "stvarali nered i nisu poduzeli ništa" u doba privatizacije 90-ih, SDP ističe da su tada "počinjeni grubi previdi prema lokalnoj zajednici, a koje je sada, prema Zakonu moguće korigirati." 

–Naši zajednički interesi trebali bi biti jednaki interesima građana, a ne onima krupnoga kapitala. (...) Vi nas prozivate za laži i klevete, stvaranje panike i nereda, zaboravljajući pritom da je IDS cijelo to vrijeme bio na vlasti, navode u priopćenju. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč