Početna
Petak, 7.Kolovoza 2020 (17:09:15) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Valfresco Direkt

Peršurić o navodima SDP-ovaca oko turističkog zemljišta: Dižu paniku i ne rade u interesu grada

Poreština, 24.07.2020. (18:10)
Loris Peršurić
Loris Peršurić

Nakon što je na konferenciji za novinare porečki SDP pozvao gradske vlasti na jači i kvalitetniji angažman oko uknjižbe na tzv. turističko zemljište na gradskom području, što je aktualizirano stupanjem na snagu novog Zakona o neprocijenjenom građevinskom zemljištu u svibnju, stigao je i komentar gradonačelnika Lorisa Peršurića.

-Do sada se nisam osvrtao na raznorazne komentare članova drugih političkih opcija, ali neću i ne mogu dozvoliti da dižu paniku i govore neistine. Znam i potpuno je jasno da pojedince smeta to što Poreč ide naprijed i da se u Poreču stalno radi. Njima ne odgovara red, njima odgovara nered koji su stvorili, kao osobe koje su bile na visokim političkim funkcijama 90-ih dok se vodila privatizacija. To potvrđuju i oni sami, kada kažu da su problemi napravljeni prije 30 godina, ali ne govore da su oni tada mogli nešto poduzeti, ali nisu napravili ništa.

Podsjetit ću samo da se o sličnim temama i zakonima na našem gradskom vijeću već više puta govorilo. Rekao sam da svi skupa, kroz saborske zastupnike naših stranaka urgiramo oko tog pitanja. IDS-ovi saborski zastupnici su to učinili, a ne znam jesu li se porečki SDP-ovci angažirali kad je trebalo. Lako je sada biti general poslije bitke. Kroz 30 godina svog političkog djelovanja imali su brojne prilike utjecati i raditi u interesu Poreča i građana Poreča, ali to nisu radili tada, a ne rade bome ni sada, već zastrašuju i dižu paniku, navodi Peršurić.

Premda gradske službe godinama rade na kompleksnim predmetima vezanim upravo uz uknjižbu na turističko zemljište, danas tijekom dana nismo o tome dobili više informacija, iako smo ih zatražili. (kf/dm)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra