Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (15:39:51) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

U Hrvatskoj trenutačno boravi više od pola milijuna turista

Gospodarstvo, 11.07.2020. (11:11)
Poreč (foto: Airfoto Poreč)
Poreč (foto: Airfoto Poreč)

Po podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te u nautičkom čarteru, na današnji dan u hrvatskim destinacijama po prvi put u ovoj godini boravi više od 500.000 turista od kojih je oko 430.000 stranih turista, javljaju iz Hrvatske turističke zajednice.

Najviše inozemnih gostiju je iz Njemačke, Slovenije, Češke, Poljske, Austrije, Slovačke i Mađarske.

Od 1. do 10. srpnja u Hrvatskoj je ostvareno gotovo 600 tisuća dolazaka, što je 46 posto rezultata ostvarenog tijekom istog razdoblja lani. Ostvareno je i 4,4 milijuna noćenja, ili 53 posto lanjskog rezultata.

Istra u srpnju upisala 1,2 milijuna noćenja

U prvih deset dana srpnja najviše noćenja je ostvareno u Istarskoj županiji (1,2 milijuna), Primorsko-goranskoj (975 tisuća) i Zadarskoj županiji (819 tisuća). Promatrano po destinacijama, najviše je noćenja u dosadašnjem dijelu srpnja ostvareno u Viru, Rovinju, Medulinu, Malom Lošinju, Poreču, Umagu i Crikvenici.

-Najveći turistički promet ostvarujemo s onih tržišta na kojima provodimo intenzivne promotivne aktivnosti koje za cilj imaju pozicioniranje naše zemlje kao zanimljive, ali prije svega sigurne turističke destinacije. Ostvareni rezultati dokazuju kako smo u tome i uspjeli jer je Hrvatska jedna od rijetkih turističkih destinacija Mediterana u kojoj se ostvaruje turistički promet. Goste s dalekih izvaneuropskih tržišta, ali i sa tržišta Velike Britanije, Francuske ili Skandinavije očekujemo tijekom sredine srpnja, s povećanjem broja aviolinija koje će pozitivno utjecati na cjelokupni promet u zemlji, a posebice na rezultate destinacija srednjih i južnih dijelova Dalmacije, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Naglasio je iznimnu važnost odgovornog ponašanja te pridržavanja i poštivanja svih propisanih epidemioloških mjera. (HTZ/dm)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium