Početna
Ponedjeljak, 21.Rujna 2020 (13:29:27) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

POUP: Započinju 59. Koncerti u Eufrazijani

Kultura, 29.06.2020. (16:26)

U porečkom kinu će se ovog četvrta u 20 sati prikazivati oscarom nagrađena drama parazit redatelja Bong Joon Ho-a. U petak i subotu u 19 sati prikazivat će se animirani film Naprijed.

Rezervacija mjesta i kupnja ulaznica za projekcije filmova na: http://rezervacije-poup.hr.

U petak u 21 sat u Eufrazijevoj bazilici, povodom programa 59. Koncerti u Eufrazijani, nastupit će Hrvatski gitarski kvartet, kojeg čine Zoran Dukić, Petrit Çeku, Tvrtko Sarić, Maroje Brčić.

Nagrađivani gitaristi okupili su se u kvartet 2016. godine, a već su sljedeće godine osvojili nagradu Orlando za najbolji koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama. Za Poreč kvartet priprema repertoar Vivaldijevih skladbi.

Ulaznice se mogu kupiti od 20 sati na ulazu u Eufrazijevu baziliku. Više informacija nalazi se na internet stranicama Pučkog otvorenog učilišta.

U Maloj galeriji otvorena je izložba plakata i kataloga “Ususret 60. Annalu: Povratak u prošlost” kojom će se odati priznanje stvaraocima koji su kroz desetljeća kreirali ovu izložbu. Izložba je otvorena do 18.srpnja, a radno vrijeme galerije je svakim danom od 10 do 12 sati i od 17 do 20 sati, dok je nedjeljom i blagdanima zatvoreno

Povodom 60. Annala Pučko otvoreno učilište Poreč od 29. lipnja do 4. srpnja organizira besplatnu likovnu radionicu za mlade od 12 do 18 godina “Lonely planet – putovanje u srce turizma” čiji je cilj dodatno osnažiti ideju o važnosti kreativno osmišljenog kulturnog turizma. Polaznici će tijekom šest dana izraditi veliki kolaž od starih promotivnih turističkih materijala i postaviti instalaciju u foajeu kazališta. U uvodnom dijelu radionice raspravljat će se o utjecaju turizma na krojenje identiteta prostora i ljudi.

Voditelj radionice je Valter Černeka.

U sklopu europskog projekta Start in Kamp Učilište započinje s izvođenjem online nastave kroz programe osposobljavanja namijenjene nezaposlenim osobama mlađim od 25 i starijim od 54 godine. Zainteresirani mogu upisati besplatne tečajeve stranih jezika specijaliziranih za turizam, tečaj poslovne komunikacije i bontona te tečaj osnova turizma i kampinga.

Nastava je zamišljena u tri modula kao spoj metoda poučavanja – online predavanja, samostalnog rada, individualnih vježbi i savjetovanja s predavačem.

Nastavni materijal polaznici dobivaju putem e-pošte. Predavanja se snimaju, a polaznici mogu raditi kada i gdje im odgovara. Upisi su u tijeku. Više informacija dostupno je na anita.pilat@poup.hr i obrazovanje@poup.hr te na 091/432-2648. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore