Početna
Petak, 10.Srpnja 2020 (12:44:04) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Izložba “U potrazi za izgubljenim prostorom” u Dnevnom boravku DC-a Rojc

Kultura, 25.06.2020. (14:51)

Izložba “U potrazi za izgubljenim prostorom” bit će otvorena u Dnevnom boravku DC-a Rojc u petak, 26. lipnja, u 20 sati. Predstavit će se osam radova: video rad „Odjeci“ Mateja Đuzela i Renate Šimić, književno-fotografski rad „Fantastični prostori“ Denisa Peričića i Srećka Lebineca, kratki film „Une espace, Deux minute, Trois temps“ Erika Lončara i Ane Šurija Fundak, serija fotografija „Paromlin – arhitektura u nastajanju“ Anta Magzana, serija fotografija „Kontemplacija raspada“ Areka Nizinskog, serija fotografija „Epitaf izgubljenom vremenu“ Darka Bavoljaka, video rad „Ustav RH“ Đurice Ciganovića i video rad „Soft Buffers“ Irene Bakić, Ive Jelinčić i Mirne Udovčić.

Radove je od 25 prijava pristiglih na istoimeni participativni natječaj otvoren za širu javnost odabrao stručni žiri u sastavu Dean Zahtila, Damir Stojnić i Ivona Verbanac, a putujuća izložba će tijekom ljeta obići još Labin i Rovinj. Na natječaj je bilo moguće prijaviti kratki film ili video uradak, fotografiju te priču ili esej. Njime se željelo potaknuti uključivanje lokalne zajednice u diskurs o praznim, ruševnim ili poluoživljenim lokacijama, ali i na pružanje kreativnog doprinosa u osvješćivanju i istraživanju problematike te eventualnom predlaganju ideja i rješenja za korištenje prostora za potrebe građana.

Ulaz na otvorenje izložbe posjetiteljima će biti omogućen iz unutarnjeg dvorišta Rojca, kojemu se može pristupiti i s bočnih strana zgrade. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Scan4menu Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium