Po?etna
Četvrtak, 29.Srpnja 2021 (21:18:20) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Poreč  ti nas upotpunjuješ; smještaj; destinacije; otkrijte poreč; gastronomija
Valfresco

Danas od ponoći strožije mjere: u trgovačke centre samo uz korištenje maske

Hrvatska, 25.06.2020. (07:32)
Pixabay
Pixabay
Istarski Stožer civilne zaštite održao je radni sastanak s predstavnicima trgovačkih centara Istarske županije i donio nove preporuke za sprečavanje zaraze koje se odnose na provedbu dezinfekcije prostora i ruku, osobito na ulazu u centre, obavezno nošenje maski osoblja i ograničavanje broja kupaca u prostoru (15 osoba na 100 metara četvornih). Novost je to da od sada svi kupci koji ulaze u trgovačke centre moraju imati zaštitne maske.

Tržnice se moraju pridržavati fizičke udaljenosti među štandovima, prodavači obavezno moraju nositi zaštitne maske, a između prodavača i kupca obavezno mora biti prikladna fizička barijera. Za kupce na otvorenom preporučeno je nošenje zaštitnih maski. Na otvorenom prostoru tržnice može biti u jednom trenutku do 20 kupaca na 100 četvornih metara, odnosno 15 kupaca na 100 četvornih metara u zatvoreno prostoru tržnice. Kupci u zatvorenom prostoru tržnice moraju imati zaštitne maske.

Donesena je i Odluka o obaveznom poštivanju mjera u javnom prijevozu, kao što je u međuvremenu i Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio, uz obavezno nošenje zaštite maske putnika sa obvezom da prijevozno sredstvo ne smije krenuti dok svi putnici nemaju zaštitne maske. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Cafe bar Soggiorno