Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (01:41:29) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Poreč: Grad poziva dostavljače na prijavu radi dobivanja odobrenja za ulazak u stari grad

Poreština, 23.06.2020. (14:51)

Svi vlasnici vozila dostave i vozila koja vrše opskrbu na području starogradske jezgre i užeg centra Poreča moraju se čim prije javiti u gradski Upravni odjel za komunalni sustav kako bi im se dodijelila dozvola za obavljanje dostave na tom području, stoji u priopćenju Grada Poreča.

Naime, uređenjem Narodnog trga i otvaranjem novouređenog dijela gradske rive, dostava će se regulirati novim mjerama što će, kako navode iz Grada, olakšati dostavu svim sudionicima prometa.

Mjesta za vozila opskrbe smiju koristiti isključivo vozila istovara i utovara robe za subjekte koji se bave trgovačkom i ugostiteljskom djelatnošću, a istovar i utovar robe dopušten je obilježenim teretnim vozilima i osobnim vozilima s posebnim Odobrenjem koje će izdavati Upravni odjel za komunalni sustav.

Odobrenje će se izdavati samo vlasnicima/korisnicima trgovačkih i ugostiteljskih objekata na području Grada Poreča te pravnim ili fizičkim osobama koje imaju registriranu djelatnost izvan Poreča, ali vrše opskrbu na području Grada Poreča te za opskrbu ne posjeduju teretno vozilo već koriste osobni automobil.

Korisnici će na korištenje dobit i kartonski sat na kojem će biti navedena klasifikacijska oznaka, datum izdavanja i isteka Odobrenja, te registarska oznaka vozila. Prilikom korištenja opskrbnog mjesta, korisnik je dužan postaviti sat na vidljivo mjesto ispod vjetrobranskog stakla na vozačevoj strani vozila i označiti točno vrijeme dolaska.

Korisnik se na istom se može zadržati maksimalno 30 minuta te se smije koristiti samo za vozilo čija je registarska oznaka navedena u Odobrenju. Za kršenje odredbi pripisivat će se i negativni bodovi, a ako se prikupe tri negativna boda Odobrenje će se ukinuti.

Za zahtjev za izdavanje Odobrenja i kartonskog sata potrebno je priložiti potvrdu da nema nepodmirenih dugovanja prema Gradu Poreču, potvrdu da nema nepodmirenih dugovanja prema Usluzi Poreč i Odvodnji i Stanu d.o.o., izvadak iz sudskog registra (za pravne osobe) ili izvadak iz obrtnog registra (za fizičke osobe) te kopiju prometne dozvole vozila za kojeg se traži Odobrenje.

Za sve informacije i nejasnoće možete se obratiti osobno, telefonski ili e-mailom Gradu Poreču, Upravnom odjelu za komunalni sustav, Odsjeku za komunalno i prometno redarstvo, Odjeljku za prometno redarstvo te na brojeve telefona: 052/634-340/ 091/451-2366 ili na e-mail: dorjano.arman@porec.hr.

Vrijeme za prijem stranaka je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 11 sati te utorkom od 12 do 17 sati. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium