Početna
Četvrtak, 13.Kolovoza 2020 (05:37:06) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

POUP: Predstavom Mistero Buffo započinje 13. Zlatni zub, festival komedije i smijeha

Kultura, 23.06.2020. (14:12)

Predstavom Mistero Buffo, prema tekstu Daria Foa, u četvrtak u 21 sat u lapidariju zavičajnog muzeja Poreštine započinje 13. Zlatni zub, festival komedije i smijeha.

Predstava je nastala prema zbirci satiričnih monologa Darija Foa iz 1969. godine, koja na mješavini čakavskih narječja i istarske varijante srednjovjekovne lakrdijaške satire ismijava svevremenske ljudske osobine niskih strasti.

Tekst su adaptirali Valter Roša, koji igra glavnu ulogu, i Aleksandar Bančić

Rezervacija mjesta i kupnja ulaznica moguća je putem interneta na rezervacije@poup.hr. Mjesta nisu numerirana, već se zauzimaju pri dolasku. Ulaznice je moguće kupiti i na blagajni Učilišta u utorak i srijedu prije predstave, od 10 do 12 sati i na dan predstave od 10 do 12 sati te na ulazu u kafić Lapidarium od 20 sati.

U slučaju kiše predstava će se održati u kazalištu Poreč.

U porečkom kinu ovog će se petka u 20 sati prikazivati drama Tuga i slava redatelja Pedra Almodóvara, a u subotu u 20 sati horor film Brahms: Dječak II.

Rezervacija mjesta i kupnja ulaznica za projekcije filmova na: http://rezervacije-poup.hr.

U Maloj galeriji otvorena je izložba plakata i kataloga “Ususret 60. Annalu: Povratak u prošlost” kojom će se odati priznanje stvaraocima koji su kroz desetljeća kreirali ovu izložbu. Izložba je otvorena do 18.srpnja, a radno vrijeme galerije je svakim danom od 10 do 12 sati i od 17 do 20 sati, dok je nedjeljom i blagdanima zatvoreno

Povodom 60. Annala Pučko otvoreno učilište Poreč od 29. lipnja do 4. srpnja organizira besplatnu likovnu radionicu za mlade od 12 do 18 godina “Lonely planet – putovanje u srce turizma” čiji je cilj dodatno osnažiti ideju o važnosti kreativno osmišljenog kulturnog turizma. Polaznici će tijekom šest dana izraditi veliki kolaž od starih promotivnih turističkih materijala i postaviti instalaciju u foajeu kazališta. U uvodnom dijelu radionice raspravljat će se o utjecaju turizma na krojenje identiteta prostora i ljudi.

Voditelj radionice je Valter Černeka, a prijave se primaju na annale@poup.hr ili na 091/431-5959 od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati, a najkasnije do 26. lipnja. Prima se najviše 20 polaznika te će se prilikom rada poštivati sve mjere propisane zaštite.

U sklopu europskog projekta Start in Kamp Učilište započinje s izvođenjem online nastave kroz programe osposobljavanja namijenjene nezaposlenim osobama mlađim od 25 i starijim od 54 godine. Zainteresirani mogu upisati besplatne tečajeve stranih jezika specijaliziranih za turizam, tečaj poslovne komunikacije i bontona te tečaj osnova turizma i kampinga.

Nastava je zamišljena u tri modula kao spoj metoda poučavanja – online predavanja, samostalnog rada, individualnih vježbi i savjetovanja s predavačem.

Nastavni materijal polaznici dobivaju putem e-pošte. Predavanja se snimaju, a polaznici mogu raditi kada i gdje im odgovara. Upisi su u tijeku. Više informacija dostupno je na anita.pilat@poup.hr i obrazovanje@poup.hr te na 091/432-2648. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra