Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (16:04:45) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Nudio na prodaju nepostojeće kamione, prevario dvojicu

Crna kronika, 19.06.2020. (07:59)
Ilustracija
Ilustracija

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 59-godišnji talijanski državljanin počinio dva kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju i dva kaznena djela krivotvorenja isprava.

Sumnjiči ga se da je od travnja do lipnja ove godine putem raznim internetskih oglasa, kao odgovorna osoba pravne osobe sa sjedištem u Poreču, nudio na prodaju nepostojeća teretna vozila.

Kad bi postigao dogovor s kupcima, 59-godišnjak bi im slao krivotvorene predračune i krivotvorenu dokumentaciju vozila, nakon čega bi mu kupci na račun pravne osobe uplaćivali predujam ili cijeli iznos za vozila.

Budući da je nakon zaprimanja uplata, 59-godišnjak prekidao daljnju komunikaciju s kupcima, a kako vozila nisu stizala, policija je zaprimila dvije prijave stranih državljana o mogućoj prijevari i počela tragati za počiniteljem. Muškarac je uhićen 16. lipnja na graničnom prijelazu Kaštel, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je počinio gore navedena kaznena djela te oštetio 43-godišnjeg državljanina Iraka i pravnu osobu sa sjedištem u Egiptu za više od 400 tisuća kuna.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 17. lipnja u popodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore