Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (14:55:07) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Koronavirus se vratio u Istru: Nakon 70 dana bez oboljelih, dvoje novozaraženih

Istra, 18.06.2020. (09:50)

Unutar posljednja 24 sata, u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 19 uzoraka briseva, od kojih su 2 pozitivna na koronavirus. Radi se o uvezenim slučajevima, osobama koje su protekli tjedan boravile u BiH, na području Sanskog mosta, stoji u priopćenju za medije Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Epidemiološkom obradom ustanovljeni su bliski kontakti čiji su rezultati negativni te su stavljeni u samoizolaciju. Trenutno je u samoizolaciji 7 osoba. Epidemiološka situacija je i dalje stabilna.

Iz Stožera civilne zaštite apeliraju na sve građane da ne putuju u države i područja s pogoršanom epidemiološkom situacijom ako to nije potrebno te da se pridržavaju protuepidemijskih mjera kako bi sačuvali svoje zdravlje.

Podsjetimo, jučer je objavljeno kako su u Htvatskoj evidentirana tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Jedna novooboljela osoba je iz Splitsko-dalmatinske županije, a dvije su iz grada Zagreba, naveo je Stožer. Zaražena osoba iz Splita također živi u Zagrebu, a pozitivan joj je nalaz potvrđen testiranjem po povratku iz inozemstva.

Do sada je od početka pandemije testirano 70.712 uzoraka, od toga 186 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju trenutno je pet osoba, a na respiratoru nema bolesnika. Ukupan broj ozdravljenih je 2141. Do sada je preminulo 107 osoba.Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Cafe bar Soggiorno