Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (00:32:19) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Vodnjancima gotovo dva milijuna kuna za obnovu Torcia

Istra, 13.06.2020. (11:08)
(Grad Vodnjan)
(Grad Vodnjan)

Ovih je dana Vodnjan sklopio ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU o sufinanciranju obnove građevinskog sklopa Torcio. Projekt vrijedan više od 3,5 milijuna kuna sufinancirat će se iz europskog programa Konkurentnost i kohezija s gotovo 2 milijuna kuna.

Ugovor je u ime Grada Vodnjana potpisala gradonačelnikova zamjenica Diriana Delcaro Hrelja. Ona je s pročelnicom gradskog odjela za gospodarstvo i EU projekte Moirom Drandić Pauro sudjelovala na svečanosti potpisivanja i predstavljanja projekta.

Revitalizacija građevinskog sklopa Torcio obuhvaća opremanje zapuštene stare uljare, takozvanog Torcia u staroj jezgri, s ciljem razvoja priče o Vodnjanu kao gradu maslinovog ulja. Postojeće građevine prenamijenit će se i urediti kao Multimedijalni centar (MMC). Partner na projektu je gradska Turistička zajednica, koja će provesti i niz aktivnosti usmjerenih na promociju Vodnjana kao Grada maslinovog ulja, s ciljem povećanja broja posjetitelja ovog gradića bogate povijesti i maslinarske tradicije. (dm)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore