Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (15:34:25) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Danas od 12 do 16 pojačani nadzor motociklista

Istra, 13.06.2020. (10:04)
(PU istarska)
(PU istarska)

Istarska policija pojačat će ovih dana aktivnosti kojima nastoji spriječiti i kazniti prekršaje što najčešće dovode do prometnih nesreća sa smrtnim ishodom. To su vožnja pod utjecajem alkohola, brzina, nekorištenje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela u vožnji.

Pod posebnim nadzorom će biti i vozači mopeda i motocikla, kojima danas od 12 do 16 sati slijedi preventivno-represivna prometna akcija nadzora.

Kako su najavili iz PU istarske, kontrolirat će ih na velikom broju lokacija, s maksimalnim brojem raspoloživih policajaca koji će sa sobom imati uređaje za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaje za nadzor brzine, testere za droge, uređaje za automatsko očitavanje registarskih pločica i dr.

U Istri je od početka godine u prometu poginulo šest osoba. U svim nesrećama krivac je bio ljudski faktor.

-Smrtno su stradala dva vozača motocikla, tri vozača automobila i jedan putnik u vozilu, a ono što zabrinjava je da sva tri vozača automobila nisu bila vezana sigurnosnim pojasom. Utjecaj alkohola evidentiran je u čak tri nesreće s poginulim osobama od njih pet, navode iz PU istarske. (dm)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium
HAK Auto-klub Poreč
Cafe bar Soggiorno
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina