Početna
Srijeda, 12.Kolovoza 2020 (22:09:08) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Francusko-njemački TV kanal ARTE emitirao seriju reportaža o Hrvatskoj

Gospodarstvo, 12.06.2020. (17:05)
(HTZ)
(HTZ)

Pozivnica za putovanja, emisija na popularnom francusko-njemačkom TV kanalu ARTE emitirala je ciklus reportaža o kulturnom nasljeđu Istre i Južne Dalmacije, nastalih u suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj.

Emisije ARTE TV-a emitiraju se šest dana u tjednu, prati ih više od 800 tisuća gledatelja dnevno te se višestruko repriziraju.

Emisija o Istri govori o ljepotama regije te njenom bogatom povijesnom i kulturnom nasljeđu. Objavljeni su razgovori s vlasnicima restorana, ali i nekima od najznačajnijih hrvatskih vinara koji svjedoče o bogatoj eno-gastronomskoj vrijednosti Istre. Novinari su predstavili Rovinj kojeg su nazvali Venecija u malom, Pulu u kojoj su evocirane igre gladijatora, ali i unutrašnjost Istre gdje se nalaze živopisni gradići Buje i Motovun. Predstavljeno je i najrasprostranjenije tradicijsko plovilo u Rovinju, batana.

Druga u nizu reportaža pod nazivom „Francuski poljupci iz Hrvatske“ prikazuje bogat utjecaj Napoleona u Južnoj Dalmaciji, a kroz razgovor s povjesničarima predstavljeni su „jadranski biseri“ Dubrovnik, Split i Trogir. Proteklih tjedana objavljene su i dvije atraktivne reportaže o otoku Pagu, u kojoj su spomenute specifičnosti poznatog vjetra bura te reportaža o Pazinu kojim je bio očaran i slavni pisac Jules Verne.

Pozivnica za putovanja autorice i prezenterice Linde Lorin stavlja naglasak na kulturni segment destinacije, otkrivajući manje poznate kulturne i povijesne činjenice mjesta kojeg posjećuje. Svaka emisija obuhvaća reportaže o tri destinacije, bliske ili daleke, kroz koje gledatelju omogućuje „kulturni bijeg“ po uzoru na slavnu poeziju „L’Invitation au voyage“ francuskog pisca Charlesa Baudelairea. (HTZ/dm)

U francuskom lifestyle magazinu Grazia objavljene su preporuke mjesta u Hrvatskoj koje treba posjetiti ovog ljeta - to su Dubrovnik, Rovinj, Split, Zagreb, NP Plitvice, Zadar, Hvar, Korčula i NP Krka. Hrvatska je opisana kao „sve popularnija destinacija među francuskim turistima”, a čitatelje podsjećaju kako obiluje prekrasnim mjestima koje treba otkriti.Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno
HAK Auto-klub Poreč